Nina Obuljen – predsjednica Programskog vijeća HRT-a u vrijeme Gorana Radmana

Foto: fah

U studenom 2012. Nina Obuljen izabrana je za predsjednicu Programskog vijeća HRT-a. Nju je kao jedinu kandidatkinju s osam glasova za i jednim protiv prihvatilo novo konstituirano vijeće koje je za njena zamjenika izabralo Brunu Kragića.

Vijeće je i ovjerilo mandate svojim članovima pa su tako na četiri godine ždrijebom izabrani Josip Jelić, Bruno Kragić, Arsen Oremović, Sandra Ravlić, i Zoran Šangut. Na dvije godine izabrani su Ivica Maštruko, Nina Obuljen, Neda Ritz i Marina Mučalo.

Tadašnji glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i posljednji komunistički direktor televizije, izrazio je tada dobrodošlicu članovima Vijeća uz želju za što boljom suradnjom riječima: „Naša je želja da Sabor do kraja jesenskog zasjedanja potvrdi dva člana NO-a i Statut HRT-a kako bismo mogli pokrenuti unutarnje preustrojstvo HRT-a. Bez NO-a ne možemo ulaziti u promjene koje ja kao glavni ravnatelj  imam namjeru provesti,  kako sam to i napisao u svom programu“.

Početkom ovog mjeseca Nina Obuljen je bila prisutna na simpoziju u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo na čijem je čelu predsjednik Skupštine udruge Gvozden Flego, a zamjenica je Vesna Pusić. Predsjednik Udruge je Stjepan Mesić (!), a predsjednik Upravnog odbora Ninin bivši „šef“ s HRT-a Goran Radman. U radu Udruge su još: Tvrtko Jakovina, Velimir Visković, Branko Roglić i još neke poznate političke i medijski eksponirane osobe.

Tema koju je držala Nina Obuljen na „uglednom“ okupljanju bila je: Uloga i perspektive razvoja hrvatske kulture u širem europskom kontekstu.

Tko je Nina Obuljen – žena koju mediji nameću kao moguću ministricu kulture?

Tema Domovinskog rata: Nina Obuljen i ministar kulture Zlatko Hasanbegović potpune su suprotnosti

Javila se i Nina Obuljen: Pročitajte kako se brani i kako napada Hasanbegovića!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt