Nove promjene: Odlazi i glavni urednik Trećeg programa HTV-a – Krešimir Čokolić

Novoimenovani v.d ravnatelj programa HRT-a Božidar Domagoj Burić u prvom je danu na novoj dužnosti zatražio od urednika Trećeg programa Hrvatske televizije Krešimira Čokolića da stavi svoj mandat na raspolaganje, što je on prihvatio i zatražio razrješenje, a odluka o imenovanju novog v.d. glavnog urednika tog programa bit će donesena naknadno.

V.d. glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota u ponedjeljak je imenovao Domagoja Burića vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a. Tu dužnost je do lipnja obavljao Dražen Miočić, koji je razriješen na vlastiti zahtjev te će, kako je priopćeno s HRT-a, “u narednom razdoblju biti pomoćnikom novoga vršitelja dužnosti ravnatelja programa”.

Odluka o razrješenju urednika Trećeg programa Hrvatske televizije (HTV 3) uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je vršiteljica dužnosti Drugog programa Hrvatske televizije (HTV 2) Jasna Burić, supruga Domagoja Božidara Burića, uputila osobni zahtjev za razrješenjem s dužnosti te za povratkom na poslove i radne zadatke u svojemu matičnome Odjelu znanost i obrazovanje.

“Na temelju okolnosti nastalih nakon što je vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Blago Markota na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije imenovao Božidara Domagoja Burića, vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) Jasna Burić, supruga Božidara Domagoja Burića, uputila je zahtjev da je se razriješi s rukovodećega mjesta koje je u hijerarhijskoj liniji odlučivanja ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije’, priopćeno je s HRT-a.

Odluka o novome vršitelju dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa te Trećeg programa Hrvatske televizije bit će donesena naknadno, poručili su s HRT-a.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina