Oblačno vrijeme, povremeno uz kišu te pljuskove s grmljavinom

Foto: Thinkstock

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Mjestimice obilnije oborine bit će uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar na kopnu većinom slab, dok će na Jadranu puhati umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, osobito u Dalmaciji.

Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22 stupnja Celzijeva.

HAK: Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje

Kolnici su jutros mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a Hrvatski autoklub (HAK) upozorava vozače a mogućnost odrona te da se zbog povremeno jakih pljuskova kiše može naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku.

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na cestovno-željezničko prijelazu u Križevcima do 1. lipnja zatvorena je dionica državne ceste DC22 Bjelovarska ulica (raskrižje DC22, Zagrebačke i Petra Zrinskog). Obilazak: Majurec-Lemeš Križevački-Trema, i obrnuto.
Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u Podgori vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog oštećenja kolnika na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica zabrana je prometa za vozila iznad 15 tona.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Na liniji 338 Valbiska – Lopar uvedena su izvanredna putovanja na dan 30. svibnja s polascima iz Lopara u 9,30 sati te iz Valbiske u 11,15 sati.
Zbog kvara ne plovi katamaran “Bišovo”.

Izvor: narod.hr/hina