Obožavatelji popularnog pjevača traže javno očitovanje predsjednice, premijera i ministra: ‘Je li Thompson fašist, a obožavatelji huligani?’

Foto: fah

Na prijedlog mariborske policije Upravna jedinica Maribor je zabranila koncert Marka Perkovića Thompsona u drugom najvećem slovenskom gradu. Slovenska policija dala je preporuku gradskim vlastima u Mariboru da se zabrani koncert Marka Perkovića Thompsona, zakazan u tom gradu za subotu u dvorani Lent. Odluka je donesena zbog procjene povećanih sigurnosnih rizika u publici, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na priopćenje mariborske policije.

Thompsonu zabranjen nastup u Mariboru!

Reagirali su i na službenoj Facebook stranici popularnog pjevača:

“NAS PREKO 230 000 THOMPSONOVIH OBOŽAVATELJA POZIVAMO PREDSJEDNICU REPUBLIKE HRVATSKE, PREDSJEDNIKA VLADE REPUBLIKE HRVATSKE I MINISTRA VANJSKIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE NA JAVNO OČITOVANJE

JE LI JE MARKO PERKOVIĆ THOMPSON FAŠIST A NJEGOVI OBOŽAVATELJI HULIGANI?

Poštovani,
slijedom nedavnih aktivnosti od strane austrijskih i slovenskih vlasti te tvrdnjama tih institucija kao i nekih Hrvatskih medija da je Marko Perković Thompson FAŠIST, a njegovi obožavatelji huligani, nas preko 230 000 od Vas zahtijevamo jasne odgovore.

1. Smatra li Hrvatska država Marka Perkovića Thompsona fašistom koji sije mržnju?
2. Ima li država Hrvatska ikakav dokument od bilo koje strane države da je državljaninu Republike Hrvatske Marku Perkoviću Thompsonu zabranjen rad u bilo kojoj državi Europske Unije?
3. Hoće li Hrvatski veleposlanici i konzuli i dalje šutjeti i ništa ne poduzimati ako je našim državljanima zakinuto pravo rada u Europi?
4. Jesu li uopće išta poduzeli Hrvatski veleposlanici i konzuli po pitanju nezakonitih radnji prema Hrvatskom državljaninu Marku Perkoviću Thompsonu po državama Europske Unije?
5. Na kojim su koncertima obožavatelji Marka Perkovića Thompsona radili kaznena djela ili bilo koga ugrozili?

I na kraju, molimo Vas da nam javno odgovorite jesmo li mi slobodni ljudi u Europskoj Uniji ili su Marko Perković Thompson i njegovi obožavatelji zabranjeni?

S poštovanjem,
nas preko 230 000 obožavatelja glazbe Marka Perkovića Thompsona

Uredništvo fan stranica Marka Perkovića Thompsona”, objavljeno je na službenim Facebook stranicama Marka Perkovića Thompsona.

Thompson: Hrvatski narod još uvijek je dobrim dijelom u rukama komunističkog kadra koji koči Hrvatsku u njenom razvitku

Zanimljiva je primjedba bivšeg gradonačelnika Maribora Franca Kanglera, koji je nedavno na Twitteru napisao:

“Thompson je problem za ‘Večer’ u Mariboru! Ali žena ratnog zločinca i ubojice Hrvata i Bošnjaka je u Ljubljani dobrodošla!”

Tako je ukazao na činjenicu da, isti dan kad se u Mariboru trebao održati Thompsonov koncert, u Sloveniji koncert ima Ceca Ražnatović, supruga ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. Nameće se pitanje od kud “strahovi” da bi po saznanjima policije na Thompsonov koncert mogli doći i “radikalni pristaše” iz Hrvatske? Što je s onima koji dolaze na Cecin koncert?

Ništa manje nije važno niti je li na ovu zabranu na bilo koji način reagirala Vesna Terzić, izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Hrvatske u Sloveniji – s obzirom da zabrana koncerta najpopularnijem hrvatskom pjevaču donosi štetu ugledu naše zemlje?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr