Odvjetnik Josipe Rimac: ‘U ovom trenutku ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo’

Foto: snimka zaslona

Gost RTL-a Danas bio je odvjetnik bivše gradonačelnice Knina i HDZ-ovke Josipe Rimac, Vinko Gulišija

Policija od zore kuca na vrata državnih dužnosnika i gospodarstvenika i odvodi ih na saslušanja. Najprije je priveden predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, zatim stiže vijest o privođenju državne tajnice i bivše gradonačelnice Knina Josipe Rimac, ali i sadašnje načelnice Gračaca Nataše Turbić.

Prvi na ispitivanje u 16.45 sati stigao predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, a njegov odvjetnik Vladimir Terešak je kazao da je Jakupčić iznosio aktivnu i opširnu obranu te da se njega tereti da je sve radio po nalogu Josipe Rimac. Od 13 uhićenih, dosad su ispitane tri. Josipa Rimac je na ispitivanje u USKOK dovedena oko 20.20 sati.

Odvjetnik Josipe Rimac rekao je da još uvijek čeka poziv za ispitivanje. “S obzirom da su ispitivanja počela, pretpostavljam de će to sve biti tijekom dana”, kazao je Gulišija.

Na pitanje je li se čuo s Josipom Rimac rekao je da se jutros čuo telefonski. “Nije rekla ništa posebno. Samo da se krene u Zagreb i to je to”, kazao je Gulišija.

“Znam vrlo malo jer još nema rješenja o provođenju istrage i nemam pouku o pravima, tako da puno ne znam. Koliko znam, napravljena je pretraga i u Zagrebu i u Kninu”, rekao je Gulišija. Na pitanje je li nešto pronađeno odgovara da koliko on zna, nije.

Rekao je da je privatno kontaktirao sa članovima obitelji Josipe Rimac, a na pitanje jesu li zgroženi ovom situacijom odgovorio je: “naravno da jesu”. Kazao je da ne može pretpostaviti hoće li Rimac biti pri vrhu ili pri dnu osumnjičenih. “Ako ide po nekakvom redosljedu, onda sigurno nije među prva tri. To nam je jasno. No, koja je po redu, nemam pojma”, rekao je.

Rekao je da će Josipi Rimac savjetovati da iznese obranu. “Savjetovat ću je da iznese obranu. Hoće li odgovarati na pitanja, to ćemo vidjeti”, rekao je. “Ne znam koliko toga ima, koja djela, s kojim je osumnjičenikom je povezuju tako da to ne mogu reći”, odgovorio je na pitanje hoće li to biti opširna obrana.

Odvjetnik predsjednika Uprave Hrvatskih šuma kazao je da se njega tereti da je radio sve na nagovor Josipe Rimac. “Ja ne znam. Poznavajući Josipu Rimac u to ne vjerujem i temeljem podataka koje ja imam, ja ne vidim ništa sporno”, kazao je.

“Ono što ja znam, a znam putem medija. U ovom trenutku ne vidim da je počinjeno ikakvo kazneno djelo. No to je moje mišljenje i vidjet ćemo je li”, rekao je.

“Temeljem onoga što je napisano ne vidim da bi ona svojim postupanjem počinila bilo kakvo kazneno djelo. No moram vidjeti točni činjenični opis da bi o tome mogli detaljnije razgovarati”, kazao je.

Za kraj je odgovorio na pitanje što kaže na tvrdnje da se radi o politici. “To vi zaključite. Ja ništa ne kažem.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/RTL