Olujni vjetar i zimski uvjeti na cestama stvaraju probleme

Foto: fah

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prema Dalmaciji i obratno voziti autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te zatim državnim cestama DC50 Sveti Rok-Gračac, DC1 Gračac-Knin i DC27 Gračac-Zaton Obrovački ili državnom cestom DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Rijeci i obratno kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice te zatim državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste:
Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
Paški most,
Dobroselo-Mazin-Bruvno (DC218).
Samo za osobna vozila otvorene su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar),
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na:
autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika,
Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga
LC58107 Križišće-Kraljevica.
a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u:
Lici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DC25 Gospić-Karlobag-LIčki Osik-Korenica
DC42 Poljanak
DC52 Špilnik-Korenica
DC218 GP Užljebić-Donji Lapac
DC429 Selište Drežničko-Prijeboj
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac
ŽC5203 Doljani-Brotnja-Srb-Otrić.
Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac:
zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;
na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.
Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.
Zbog izvodenja manevra uključivanja izvanrednog prijevoza na glavnu trasu autoceste A1, u zoni čvora Zadar 2, potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirane aktivnosti provoditi ce se svakodnevno tijekom mjeseca prosinca, u dva perioda, kako slijedi:

U periodu od 01.12.2019. godine do 19.12.2019. godine, u sljedećim terminima:
– od ponedjeljka do četvrtka, u vremenu od 14:30 sati do 15:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
– petkom i subotom, u vremenu 15:30 sati do 16:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
– nedjeljom, u vremenu od 19:30 sati do 20:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta.

U periodu od 20.12.2019. godine do 31.12.2019. godine, u terminu od 20:00 sati do 21:00 sat, u trajanju do 15
(petnaest) minuta. Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti Al vrsiti ce se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno (članak 108. ZSPC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.