Ostojić ponosan na nove policijske aute; ne pitajte za plan B oko proračuna

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da je jako ponosan što će policija dobiti tako veliku količinu automobila koji su im potrebni za rad, a on se ionako vozi u policijskom autu, a za rebalans proračuna ustvrdio je da dok postoji plan A, ne treba pitati za plan B.

“Jako sam ponosan što će policija dobiti tako veliku količinu automobila koji su im potrebni za rad”, rekao je Ostojić nakon današnje prezentacije projekta „Rukovođenje i strateško planiranje na najvišoj rukovodećoj razini“ na Policijskoj akademiji u Zagrebu, na pitanje o trošenju proračunskih novaca na nove automobile koji će dobrim dijelom završiti u MUP-u.

„Moj automobil je već policijski s obzirom na to da sam štićena osoba pa ga voze policajci,“izjavio je Ostojić na pitanje hoće li i njegov ministarski automobil završiti u posjedu policije.

Premijer Milanović izjavio kako postoji plan B ukoliko Bruxelles odbije da se beneficirani radni staž (policiji, vatrogascima, vojsci) prebacuje iz drugog mirovinskog stupa u prvi.

“Od mene se očekuje da to pitam premijera?”, odgovorio je Ostojić na novinarsko pitanje o planu B oko beneficiranog radnog staža i mirovinskih stupova.

“Ova Vlada ima plan, kada bude vrijeme bit ćete obaviješteni. Što govorite o planu B, kada u ovome trenutku idemo u realizaciju plana A? Naša obaveza je da 7,7 milijardi kuna, koliko je obećano u rebalansu, moramo smanjiti. To nije jednostavan zadatak, ozbiljan je i dugo razgovaramo o tome, a najprije ćemo vidjeti možemo li realizirati sve to skupa kroz prvotni plan,“ nastavio je Ostojić.

Ostojić je o Rukovođenju i strateškom planiranju na najvišoj razini rekao da je Hrvatska zemlja koja apsolutno želi svoje standarde podijeliti sa susjedima u regiji.

„Sigurnost u njihovim zemljama znači povećanje sigurnosti i kod nas, tako da apsolutno podržavamo ovaj projekt s novim partnerom, Austrijom”, rekao je Ostojić.

Želimir Radmilović, načelnik policijske akademije predstavio je projekt partnerstva za obuku govoreći kako su polaznici, stručnjaci i organizatori prošlogodišnjih modula za obuku bili jako zadovoljni realizacijom projekta i kasnijim učincima policijskih agencija. Ove godine stalnim partnerima Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj te Međunarodnom programu Ministarstva pravde SAD za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga (ICITAP) pridružio se i treći partner, Savezno ministarstvo unutarnjih poslova Republike Austrije.

„Kruna ovogodišnjeg projekta bit će konferencija s temom organizirani kriminalitet na kojoj će uz šefove policija zemalja iz regije koji su sudionici projekta biti pozvani i šefovi policija zemalja u hrvatskom okruženju – Italije, Slovenije i Mađarske,“ naveo je Radmilović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr