Peternel: Sudjelovanje na Hodu za život za Možemo je točka preko koje nema više tolerancije

peternel hod za život možemo
Foto: snimka zaslona, Fah, Divna Dučić i Saša Ćetković; Fotomontaža; Narod.hr

Dr. sc. Igor Peternel, član predsjedništva Domovinskog pokreta i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba za Narod.hr komentirao je najnovije događaje oko vlasti ekstremno lijeve stranke Možemo u Zagrebu vezane uz ostavku prim. dr. sc. Darka Rihtera na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, svega dva dana nakon što je imenovan.

> Richter: ‘Tomaševićevi su me tražili da ne sudjelujem na Hodu za život’ 

> Hod za život: Pokušaj platforme Možemo da zabrani sudjelovanje na Hodu za život je protuustavan i protuzakonit

> Dr. Richter za Narod.hr: ‘Izgleda je za platformu Možemo ideološka podobnost važnija od kompetencija’

Narod.hr: Gradske vlasti su se dosta ideološki postavile u vezi imenovanja dr. Richtera. Tražili su od njega da ne sudjeluje na Hodu za život. Slično kao nekada u komunizmu kad su vjernici bili stigmatizirani pa se Božić slavio u tišini. Sad se na neki način također počinje diskriminirati vjernike i mislite li da bi dr. Richter u komunizmu mogao biti na čelu bolnice?

Igor Peternel: Ne znam bi li mogao biti na čelu bolnice u komunizmu, ali uopće ne želim uspoređivati, ne želim vjerovati da možemo uspoređivati komunistički sustav s današnjom 2021. godinom i zemljom koja se kune u europske vrijednosti, članica je Europske unije te priča o liberalnoj demokraciji. Kao vjernik bi Richter vjerojatno i mogao biti ravnatelj bolnice u komunizmu ukoliko bi bio tih vjernik, ali ovo danas što imamo je ludnica.

Već unaprijed sam govorio da ćemo imati ludnicu. Moram priznati da sam precijenio platformu Možemo, mislio sam da se tu radi da su ideološkoj sekti koja će uz pomoć svojih medija i svog parapolitičkog civilnog društva pokušavati provesti ideološku revoluciju i vidi se da oni imaju takve želje i nakane, međutim ispalo je da su to potpuno nesposobni potkapacitirani ljudi, zapravo lakrdijaši.

S obzirom na njihovu političku profilaciju doista je nevjerojatno da im se dogodi slučaj s osobom poput dr. Richtera. I onda kad ga imenuju idu ga smjenjivati. Tu je dr. Richter pokazao da je ozbiljan čovjek. Da je željan medija i političkog ideološkog prepucavanja onda bi ostao na dužnosti i uzvraćao im, međutim on se ponio kao ozbiljan gospodin, liječnik i stručnjak i povukao s te pozicije jer ne želi sudjelovati u tom cirkusu.

Narod.hr: Zašto im je posebno važno da dr. Richter ne sudjeluje u Hodu za život, zašto im je baš to tako važno?

Igor Peternel: Zato što je Hod za život negacija onoga što oni jesu. Oni smatraju da je krajnja točka odstupanja od njihovog ideološkog smjera sudjelovanje na Hodu za život. Sudjelovanje na Hodu za život je za njih točka preko koje nema više tolerancije. To je ekipa koja se zalaže od 0 do 24 za suspenziju ljudskih prava kad je u pitanju cijepljenje, dakle, koja smatra da je tijelo javno dobro kad je u pitanju cijepljenje, a u isto vrijeme ne oprašta onima koji razmišljaju drugačije od njih i koji isto pravilo „moje tijelo moj izbor“ pokušavaju primijeniti na nešto drugo osim njihovih ciljeva.

Narod.hr: Zašto se pučka pravobraniteljica nije oglasila i bi li se trebala oglasiti jer vidimo da je odmah reagirala na vijest o premlaćivanju migranata?

Igor Peternel: Ne znam je li se dr. Richter uopće obratio pučkoj pravobraniteljici i ne znam koji su njezini opisi posla, te čime se ona bavi. Još iz vremena kad sam djelovao u HHO-u nemam dobra iskustva s pučkom pravobraniteljicom kao ni s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, te o takvim dužnosnicima nemam neko visoko mišljenje jer se uvijek ispostavi da su oni tek produžena ruka države.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr