Za ostanak dr. Bore Nogala na mjestu ravnatelja DB Srebrnjak prikupljeno oko 15 tisuća potpisa: Ovdje možete potpisati i vi!

Foto: fah

Peticija za ostanak dr. Bore Nogala na mjestu ravnatelja bolnice Srebrnjak prikupila je već više od 14.000 potpisa.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Podsjetimo, dr. sc. Boro Nogalo, dugogodišnji uspješni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu nedavno je ekspresno smijenjen s te dužnosti, na inicijativu Ane Stavljenić Rukavina, predsjednice Upravnog vijeća bolnice i članice stranke Milana Bandića.

U razgovoru za naš portal dr. sc. Boro Nogalo posjetio je da je povod njegovoj smjeni vjerojatno činjenica da je Dječja bolnica Srebrnjak nedavno potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u RH financiran iz strukturnih fondova EU-a u vrijednosti 60 milijuna eura (441,5 mil. kuna), te kako je cilj smjene postići da drugi preuzmu kontrolu nad tim projektom.

Dr. sc. Boru Nogala podržali su zaposlenici njegove bolnice, koji ističu da je smjena provedena nezakonski.

“Mi smo se obratili ministru zdravstva, s molbom da reagira na naš dopis. Ukazali smo mu na propuste kontrole iz gradske uprave koja zapravo niti nije nadležna za raditi nadzor. Oni mogu dolaziti u kontrole kao vlasnik bolnice, međutim, nisu ovlašteni da postupaju ovako kako su postupili.” – rekla je u razgovoru za naš portal dr. Lana Tambić Bukovac, predsjednica Stručnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr