Petir za Narod.hr o Beljakovu izbacivanju iz HSS-a: ‘Nije dostojan biti predsjednik, nadajmo se da je moguće stranku podići iz pepela’

Foto: Facebbok/Marijana Petir, fah; fotomontaža: narod.hr

“Da su prije 4 godine poslušali moja upozorenja svi oni koji su Beljaka čvrsto podržavali, a danas su mu dali crveni karton, HSS ne bi spao na tako niske grane” – rekla je, između ostalog, za Narod.hr Marijana Petir komentirajući jučerašnje izbacivanje iz stranke Kreše Beljaka.

> Iz HSS-a tvrde da je Krešo Beljak izbačen iz stranke na sjednici Glavnog odbora

Nakon što je jučer objavljeno da je na elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a u petak predsjednik Krešo Beljak izbačen iz te stranke, za komentar smo zamolili saborsku zastupnicu i bivšu HSS-ovku Marijanu Petir.

Marijana Petir bila je dugogodišnja istaknuta članica Hrvatske seljačke stranke, iz koje ju je izbacio upravo Krešo Beljak u lipnju 2017.

“Krešo Beljak, ali i njegovi najbliži suradnici već se dugo vremena ponašaju na način koji je nespojiv s članstvom u HSS-u, Statutom stranke, vrijednostima na kojima stranka počiva te zakonima RH. Nakon svega 3 mjeseca na čelnoj poziciji, Krešo Beljak je pokazao da nije dostojan biti predsjednik HSS-a i da su tada, prije 4 godine, poslušali moja upozorenja svi oni koji su ga čvrsto podržavali a danas su mu dali crveni karton, HSS ne bi spao na tako niske grane. Nadajmo se da ipak nije sve izgubljeno i da je moguće stranku podići iz pepela za što je potrebna potpuna promjena smjera i otklon od Beljakove politike. Nositelji tih aktivnosti ne mogu biti oni koji su Beljaka do jučer gorljivo podržavali već je važno da se u HSS-u okupe zdrave snage koje će interes stranke staviti ispred svog osobnog interesa kako se HSS-u nakon Beljaka ne bi opet dogodio neki drugi Beljak.” – poručila je zastupnica Petir za Narod.hr.

Podsjetimo, na elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a u petak, većina članova u mandatu izjasnila se za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a.

Informacije i dokumente koji iste nepobitno potvrđuju portal prigorski.hr dobio je od osobe bliske vrhu stranke.

Kako navode, na redu je Ministarstvo pravosuđa da stane na kraj nezakonitim radnjama Kreše Beljaka i njegovih istomišljenika, a Glavni odbor HSS-a većinom glasova donio je odluku o sazivanju Izvanredne glavne skupštine.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr