Pokrenuta inicijativa ‘Najbolja nastava je u školi’ za povratak djece u škole

Foto: GettyImages

Kako bi svojoj djeci osigurali pravo na školovanje koje je jedino prikladno dječjoj dobi – ono u školama, roditelji su se uz podršku mnogih učitelja okupili u inicijativu “Najbolja nastava je u školi”.

Naime, odlukom Ministarstva, drugo polugodište za učenike od petog razreda osnovne, do trećeg razreda srednje, započelo je online nastavom, i po svemu sudeći tako će biti do daljnjega.

Iz inicijative navode kako je očito da su političari pod pritiskom raznih društvenih grupa, koje, svaka za sebe, nastoji izvući najpovoljnije uvjete u ovim okolnostima. S druge strane, da bi politika pokazala da s mjerama misli ozbiljno, predanost mjerama demonstrira nažalost preko leđa djece, kao najnezaštićenije društvene skupine, koja nema svojih lobista.

Uvidjevši da poigravanje s djecom ulazi u drugu godinu, roditelji su shvatili da se moraju sami organizirati i zauzeti za svoju djecu.

Redovna nastava je polazište, i za svaku zabranu i ograničenje, teret dokazivanja da je potrebna jest na onom koji ju predlaže! Od Stožera roditelji nikakvih dokaza o ugrozi od strane djece za sada nisu vidjeli! Štoviše, provedeno istraživanje pokazuje da djeca nisu nikakvi superširitelji zaraze, kao što navode neki zlonamjerni umovi.

Budući da nema jasnih i racionalnih dokaza da škole pridonose širenju epidemije, roditelji peticijom traže žurni trenutni povratak djece u redovnu nastavu!

Članovi inicijative pozivaju i druge roditelje da im se pridruže: „Jako je važno da roditelji shvate da će politika dati prednost onima koji vrše veći pritisak. Vrijeme brzo prolazi, već je prošla skoro godina od kad je počelo mrcvarenje djece online nastavom, i zato je od sudbinske važnosti da u što većem broju podržimo zahtjeve za dobrobit djece potpisivanjem peticije“.

Peticija je dostupna na:

https://sites.google.com/view/peticija-za-redovnu-skolu

U nastavku se nalaze neki od brojnih komentara ogorčenih roditelja zbog pokušaja oduzimanja budućnosti njihovoj djeci:

• I sama sam profesor i nikakva online škola ne može zamijeniti školu u školskim klupama.
• Nikakva online nastava koliko god kvalitetna bila ne može zamijeniti učitelja uživo.
• Djeca su u ovoj pandemiji najveći gubitnici. Nisu rizična skupina za obolijevanje, ne ponašaju se rizično glede širenja zaraze, a uvedene mjere im najviše štete. Nema druženja, nema sportskih aktivnosti, kako će izgledati njihov psihofizički razvoj kad ovo tehnološki prezasićeno doba samo po sebi ugrožava njihovo mentalno i tjelesno zdravlje?
• Škola omogućava zdravo odrastanje djece u normalne ljude, dok online nastava stvara osamljenu djecu pred računalom.
• Najbolja nastava je u školi!!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr