Pomoćnik ministra Zmajlovića podnio ostavku

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Goran Heffer zatražio je razrješenje iz osobnih razloga, priopćilo je danas Ministarstvo.

Goran Heffer u izjavi objavljenoj u priopćenju kaže da je u ožujku razgovarao s ministrom Mihaelom Zmajlovićem o odlasku iz Ministarstva, a razlozi su bili isključivo osobni.

“Dogovorili smo da ću formalni zahtjev za razrješenje ministru i Vladi podnijeti kad dovršim neke od projekata koje sam osobno vodio ili koordinirao. U skladu s tim dogovorom, zahtjev za razrješenje s mjesta pomoćnika ministra i ostalih dužnosti, koje sam obavljao po odluci Vlade ili ministra, podnio sam prošlog tjedna”, navodi Heffer.

Također kaže da je upoznat s preseljenjem ministarstva, Državnog zavoda za zaštitu prirode, Agencije za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u poslovnu zgradu Zagrebtower, te da preseljenje nije u neposrednoj vezi s njegovim zahtjevom za razrješenje.

“S preseljenjem sam upoznat, u njegovoj pripremi nisam osobno sudjelovao i preseljenje nije u neposrednoj vezi s mojim zahtjevom za razrješenje, te ove dvije teme ne treba stavljati u isti kontekst”, ističe Heffer.

Kaže da je tijekom obavljanja dužnosti pomoćnika ministra za inspekcijske poslove radio svoj posao poštujući prioritete koje su Ministarstvo i Vlada zacrtali, a među kojima je najvažniji uvođenje reda u sustav gospodarenja otpadom.

Mediji su prethodno špekulirali da je Heffer, koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća Agencije za zaštitu okoliša, odbio potpisati preseljenje njegove agencije u Zagrebtower, jer bi novi troškovi bili dvostruki.

Mediji također tvrde da će kontroverzno preseljenje povećati troškove ministarstva, Zavoda, Agencije i Fonda za zaštitu okoliša s 9,6 milijuna kuna na ukupno 14,8 milijuna godišnje, dok je Zmajlović novinarima izjavio kako će se na taj način uštedjeti 3,5 milijuna kuna godišnje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod/h
Photo: fah