Povjerenstvo za sukob interesa pokreće postupak protiv Milorada Pupovca zbog nedozvoljenog uzimanja novčane naknade

Zagreb, 16.10.2019 - Konferencija za medije Srpskog narodnog vijeća (SNV) na kojoj je najavljen početak javne kampanje "Da se bolje razumijemo". Na fotografiji Milorad Pupovac, Srđan Kolar. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv saborskog zastupnika Milorada Pupovca jer je za obnašanje dvije javne funkcije primao dvije naknade.

Povjerenstvo je u utvrdilo da je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac član i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Obanašanje te dvije funkcije nije sporno, no Pupovac je povrijedio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer je za drugu funkciju, kao član Vijeća, primao naknadu iako nije smio.

I prošle godine utvrđeno da je Pupovac kršio Zakon o sukobu interesa

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u veljači prošle godine donijelo odluku da je saborski zastupnik Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a prekršio Zakon o sukobu interesa jer se kao član Savjeta za nacionalne manjine 5. svibnja 2016. nije izuzeo od glasovanja na sjednici Savjeta na kojoj je donijeta odluka o rasporedu proračunskih sredstava, među inim, i Srpskom narodnom vijeću (SNV) , kojem je ujedno bio i predsjednik.

>Za proslavu pokolja nad Hrvatima u Srbu SNV je ove godine dobio 100.000 kuna

Tada je povjerenstvo objavilo kako je Pupovac počinio propust kao državni dužnosnik, “jer se nije izuzeo iz odlučivanja, čime je “propustio zaštititi vlastitu vjerodostojnost i dostojanstvo povjerene dužnosti, kao i povjerenje građana”.

On je tada Dodijelio Srpskom narodnom vijeću 3.590.000,00 kuna, a obzirom da je bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo, on se našao u sukobu interesa.

Prijava udruge U ime obitelji

Foto: U ime obitelji

Podsjetimo, temeljem prijave udruge U ime obitelji iz veljače 2017., Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Milorada Pupovca, jer je kao član Savjeta za nacionalne manjine sudjelovao u donošenju odluke o dodjeli sredstava iz državnog proračuna (većih od 3 milijuna kuna) iz državnog proračuna Srpskom narodnom vijeću, čiji je on predsjednik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr