Prodanović: nema dokaza protiv Sanadera u slučaju Fimi media

Čedo Prodanović, branitelj bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, ustvrdio je u završnom govoru kako njegovom branitelju u slučaju Fimi media nije dokazano da je ostale okrivljenike povezao u grupu za činjenje kaznenog djela.

Suprotno USKOK-ovim optužbama, Prodanović tvrdi da je Sanader svojim ponašanjem tražio da se istraže nepravilnosti kad bi za njih doznao.

Prodanović smatra da je i sama optužba svjesna da od silnog broja svjedoka koji su prošli kroz sudnicu nemaju svjedoka koji bi potkrijepio njihove osnove teze.

Inkriminacija Sanadera, kazao je Prodanović na zagrebačkom Županijskom sudu, isključivo se temelji na iskazu bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića, ali njemu se ne može vjerovati jer mijenja iskaze koji su kontradiktorni, nesuglasni i nelogični.

Kako nastupaju problemi s njegovim iskazima, tako se optužnica prilagođava i mijenja, rekao je Prodanović. Također tvrdi da, osim Barišićevog iskaza po kojem je on predao 15,2 milijuna kuna Sanaderu, za to nema ni jednog materijalnog dokaza.

Sud je pozvao da Barišiću ne pokloni vjeru, ustvrdivši da se na njegovom iskazu ne može zasnivati osuđujuća presuda.

Zbog organiziranja skupine koja je preko agencije Fimi media izvukla 70-ak milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki, Uskok za Sanadera traži najdulju zakonom predviđenu kaznu te oduzimanje 23,7 milijuna kuna, koliko iznosi nesrazmjer između imovine njegove obitelji i vlasništva čije porijeklo može dokazati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina
Photo: fah