Profesor s Filozofskog pozivao da se zaštitarima polome noge!

Foto: fah

Društvo Sokol Marić protiv profesora s Filozofskog fakulteta podnijelo kazenu prijavu na ODO nakon što je jučer dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić u emisiji “Otvoreno” na HRT-u izjavio da je dana 22.09.2016. jedan od profesora na Facebooku napisao “slomite noge zaštitarima”. Učinili su to u cilju zaštite inegriteta zaštitara.

Dekan Previšić: Štitim fakultet od različitih ekscesa, pa i terorističkih

Zaštitari na Filozofskom fakultetu ne kontroliraju na ulasku u knjižnicu, oni su tamo da u određenom trenutku štite zgradu od mogućih ekscesa. U vremenu u kojem mi živimo, u kojem su mogući različiti ekscesi, da ne kažem i teroristički, ja sam dužan štititi zgradu, rekao je dekan Previšić. Nakon odluke o poništenju izbora za Studentski zbor, mogla se očekivati situacija koja se i dogodila, kaže.

Vlahović- Štetić rekla je da straha od terorizma nije bilo prije 15 dana, a sada odjednom taj strah postoji. Mislim da ne bi očekivao nikakav terorizam od naših studenata koji su vrlo disciplinirano i mirno održavali svoje plenume. Rekla je kako je nečuveno da studenti u vrijeme ispitnih rokova nisu mogli ući u knjižnicu.

Previšić se nadovezao – zaštitarska služba je bila potrebna jer je nekoliko osoba provokativnim fotomontažama rektora i mene obljepilo hodnike fakulteta. Nikica Kolar je rekao da se nada da dekan ne smatra studente teroristima. Naglasio je da spomenute fotomontaže nemaju nikakve veze sa Studentskim zborom. Previšić je rekao da mu nije policija rekla da mu trebaju zaštitari, već je to bila njegova osobna procjena.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr