Riječka povjesničarka, pripadnica talijanske manjine dr. sc. Carla Konta izlazi na izbore s Domovinskim pokretom

Carla Konta
Foto: Domovinski pokret / Facebook

Domovinski pokret Miroslava Škore najavio je u nedjelju da povjesničarka dr. sc. Carla Konta, pripadnica talijanske zajednice u Rijeci, na predstojeće parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja na njihovoj listi u 8. izbornoj jedinici.

Riječka povjesničarka, supruga i majka četvero djece, autorica je knjige US Public Diplomacy in Socialist Yugoslavia, 1950-70 (Manchester University Press, 2020), poslijedoktorandica na Odsjeku talijanistike Filozofskog fakulteta u Rijeci i profesorica povijesti u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci.

>Dr. sc. Stjepo Bartulica se priključio Domovinskom pokretu Miroslava Škore: Vodit će Odbor za vanjsku politiku

Njezini su radovi objavljivani u prestižnim međunarodnim časopisima, a istraživanja i predavanja održana na istaknutim međunarodnim konferencijama. Pripadnica je talijanske nacionalne manjine u Rijeci i svestrani poliglot, a sudjeluje u udrugama i projektima koji promiču kršćanske i pro-life vrijednosti, navodi se u priopćenju.

“Kao liberalna konzervativka duboko vjerujem da povratak tradicionalnim, obiteljskim vrijednostima, ljubav prema domovini, slobodno tržište i briga za najslabije te reducirana državna uprava jesu putokazi za sretnu Hrvatsku. Domovinski pokret je pokret zajedništva, nade, stručnosti i integriteta gdje ćemo se boriti da Hrvatska postane zemlja velikih mogućnosti i blagostanja”, izjavila je Konta.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr