Dr. sc. Stjepo Bartulica se priključio Domovinskom pokretu Miroslava Škore: Vodit će Odbor za vanjsku politiku

Stjepo Bartulica
Zagreb, 22.10.2018 - "Energetska sigurnost u Hrvatskoj i šire" naziv je meðunarodnog energetskog foruma kojega organizira Centar za obnovu kulture. Na fotografiji Stjepo Bartulica. foto HINA / Denis CERIÆ /dc

Dr. sc. Stjepo Bartulica, predsjednik Centra za obnovu kulture priključio se Domovinskog pokretu Miroslava Škore uoči parlamentarnih izbora koji će se održati 5. srpnja.

Objavu Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti:

“Iznimno nam je drago što dio Domovinskog pokreta postaje doc. dr. sc. Stjepo Bartulica! Vjerujemo da vam je ovo ime dobro poznato, jer Stjepo Bartulica proteklih desetak godina aktivno sudjeluje u društvenom i političkom životu Hrvatske, obnašao je dužnost savjetnika za vjerska pitanja u Uredu predsjednika RH, predaje političku filozofiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik je Centra za obnovu kulture.

Također, dvanaest je godina proveo u hrvatskoj diplomaciji te je bio savjetnik za vanjsku politiku u Uredu predsjednika Vlade RH, zbog čega će voditi Odbor za vanjsku politiku Domovinskog pokreta”, priopćili su iz Domovinskog pokreta.

Centar za obnovu kulture koji predvodi dr. sc. Bartulica smatra se jednim od vodećih konzervativnih think-thankova u Hrvatskoj, a tog Centra je i povjesničar dr. sc. Robin Harris, osobni savjetnik nekadašnje britanske premijerke Margareth Thatcher koji je napisao knjige o povijesti Dubrovnika i životu bl. Alojzija Stepinca.

Centar za obnovu kulture zalaže se slobodno tržište, niske poreze te ističe da je kultura zaštite života, braka i tradicionalne obitelji neophodna za razvitak uspješnog društva.

>Dr. Robin Harris: Hrvatska – prekrasna država s užasnim političarima

Dr. sc. Bartulica o referendumskim inicijativama i tjedniku Novosti

Dr. sc. Bartulica javno je podržao referendumsku inicijativu Narod odlučuje o pravednijem izbornom zakonu pa je tako u intervjuu za HKV istaknuo: “sve društvene snage koje nisu pod kontrolom vladajućih se odmah proglasi “ekstremnim” ili “radikalnim”, što podrazumijeva da nisu dobrodošle. To se, primjerice, moglo vidjeti u Hrvatskoj u upornom odbijanju referendumskih inicijativa od strane Plenkovićeve vlade. To prkosno odbijanje vlastitih birača je nešto što se ne zaboravi i dugo će utjecati na političke procese kod nas.

Isto tako, dr. sc. Bartulica u Bujici je kritizirao financiranje tjednika Novosti u vlasništvu Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca. “Posao Vlade nije financirati medije koje uopće nitko ne čita, to vrijedi za ‘Novosti’, ali i druge tzv. nezavisne medije. To porezni obveznici ne bi trebali financirati. U Hrvatskoj, nažalost i parapolitičke udruge žive na račun proračuna i svih nas”, istaknuo je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr