Riječki HDZ: Neshvatljiva nezainteresiranost Obersnela i Komadine za realizaciju razvojnih projekata

Foto: fah

Riječki HDZ ocijenio je u četvrtak kako je potpuno neshvatljiva nezainteresiranost gradonačelnika Vojka Obersnela i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine za realizaciju projekta poslovne zone Miklavije, u blizini Matulja, te za druge razvojne projekte na tom području.

Potpredsjednik riječke Gradske organizacije HDZ-a rekao je na konferenciji za novinare da se zona Miklavija počela uređivati 2003. godine, a mjerodavno ministarstvo je 2011. godine, za HDZ-ove Vlade, donijelo rješenje o izdvajanju zemljišta na kojem se treba izgraditi zona iz šumsko gospodarske osnove u vlasništvo Općine Matulja.

Procjenjuje se da bi se u prvoj fazi realizacije zaposlilo oko 2000 ljudi, a kad počne raditi u punom opsegu, čak 5000, rekao je, među ostalim, Josip Ostrogović, dodajući da bi od toga najviše koristi imali građani Rijeke. Unatoč svemu, u Rijeci i županiji ništa se ne događa, rekao je i dodao da bi Obersnel, iako je Miklavija u drugoj jedinici lokalne samouprave, svojim utjecajem mogao učiniti mnogo na razvoju tog projekta.

HDZ je na konferenciji za novinare podupro mogućnost da korporacija “Alibaba” otvori pogon u blizini Zadra, pitajući se što se pritom događa s Rijekom. Rijeka je, nažalost, od vodećeg industrijskoga i lučkoga grada u ovom djelu Europe postala slijepo crijevo. ‘Alibaba’ je uzeo Zadar u razmatranje jer su Zadrani stvorili preduvjete i imaju poslovnu zonu koja je pogodna za gradnju golemoga distribucijskog centra, rekao je Ostrogović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina