Što su Žene iz Domovinskog rata poručile izborniku Babiću i igračima: ‘Neki su nas zatajili, ali vi niste, igrajte za našu ranjenu Hrvatsku’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon pobjede protiv Španjolske u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva ovog petka u polufinalu od 20:45 igrat će protiv neugodne Norveške, koja na ovom francuskom turniru igra doista sjajno. Doduše, Hrvatska je u zadnjih nekoliko utakmica pobjeđivala Norvežane, prije nekoliko mjeseci na predolimpijskom turniru naši rukometaši “razbili” su reprezentaciju Norveške, međutim, Svjetsko prvenstvo jedna je posve druga priča. Norveška se sjajno posložila, dobro vođena, bit će težak zalogaj. No, kako bi se došlo do finala trebalo je “odraditi” jedan ozbiljan “posao.” Pobijediti Španjolsku. Hrvatska je Španjolsku pobijedila nakon velike drame 30:29, a uoči utakmice potporu izborniku Babiću i igračima pružila je i Udruga Žene iz Domovinskog rata Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emotivni Željko Babić: Pobijedilo je veliko hrvatsko srce, ljubav prema domovini, drago nam je da se branitelji vesele…

(VIDEO) Puno ljudi molilo za Hrvatsku – najjači kad ih svi otpišu: Izbornik Željko Babić još jednom potvrdio koliko mu je vjera važna i zašto!

Nakon pobjede protiv Španjolske, koja je u trans bacila čitavu naciju, izbornik Željko Babić zahvalio se svima koji su podržali Hrvatsku na putu do velikog uspjeha, zahvalio je braniteljima rekavši da mu je drago kada su branitelji sretni i kada se vesele. “Pobijedilo je hrvatsko srce i ljubav prema domovini”, rekao je poslije Španjolske vidno presretni izbornik Babić, a onda je dodao da su mnogi uoči utakmice molili za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dirljivo pismo Udruge Žene iz Domovinskog rata Zadar hrvatskim rukometašima i izborniku Babiću uoči utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Španjolske prenosimo u cijelosti:

“Uvaženi izborniče Hrvatske rukometne reprezentacije, uvaženi članovi stručnog stožera, dragi igrači,
Ponosni na vaš uspjeh u dosadašnjem dijelu turnira, naša mala udruga želi vam uputiti jedan zahtjev uoči važne utakmice koju igrate večeras protiv Španjolske reprezentacije:
Dragi igrači ,
u nedjelju 22. siječnja hodale smo i molile 25 kilometara za naše branitelje koji su poginuli u VRA Maslenica, to su naši sinovi naša braća i supruzi, nažalost Hrvatska ih je zatajila i dogodila se tragedija još većih razmjera da su njihova imena ponovno umrla i to na jedan naivan način u zaboravu…
Ali dragi dečki, vi pripadate jednoj drugoj Hrvatskoj, onoj koja štuje ponos i dostojanstvo dresa kojeg nosite na srcu.
Mi braniteljice, majke, sestre i supruge naših branitelja, molimo vas dečki:
IGRAJTE VEČERAS ZA NJIH , IGRAJTE ZA NJIHOVU SLAVU , IGRAJTE ZA SJENE KOJE VIDE I ČUJU , IGRAJTE SA TOLIKO STRASTI I LJUBAVI PREMA DOMOVINI SA KOLIKO SU ONI OSTAVLJALI SVOJE ŽIVOTE NA ZEMLJI HRVATSKOJ.
Vi niste samo naš Ponos dragi dečki, vi ste i naša nada , jer vaša ruka na srcu, vaše davanje, vaše žrtvovanje, biti će pobjeda za njihove živote, za njihova djela hrabrosti…
Hrvatski sportaši su jedini koji pronose slavu Hrvatske , naše su nade uprte u Vas dragi igrači, IGRAJTE ZA NJIH, ZA NAS, ZA NAŠU RANJENU HRVATSKU.

Mi ćemo moliti za vas”
„Udruga Žene iz Domovinskog rata Zadar“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.