Riječki vijećnik osudio sramotno ponašanje gradonačelnika: ‘Na sam spomen istine i nepotizma, Obersnel gubi kontrolu’

Foto: Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

“Na sam spomen istine, gradonačelnik gubi kontrolu. Istina ponekad nije lijepa, no za to nisu krivi vijećnici koji ju iznose, već oni koji se upuštaju u poslove koji ukazuju na nepotizam što je postalo pravilo a ne iznimka u našem gradu.”, napisao je nezavisni gradski vijećnik grada Rijeke Josip Kukuljan vezano uz gradonačelnikov  “progresivni” ispad prema jednoj od najaktivnijih članica Gradskog vijeća Rijeke.

Narod.hr prenio je kako je Gradsko vijeće s 20 glasova za, četiri suzdržana, i dva glasa protiv (Ivona Milinović i Tihomir Čordašev) prihvatilo prijedlog prvog rebalansa riječkoga proračuna koji će biti manji za 193,2 milijuna kuna u odnosu na plan. Ali sve je zasjenio incident Vojka Obersnela koji je verbalno napao Ivonu Milinović, nezavisnu vijećnicu.

> Obersnel izigrava žrtvu i opravdava vrijeđanje vijećnice Ivone Milinović

> (VIDEO) Pogledajte snimku divljanja Obersnela na sjednici Gradskog vijeća i vrijeđanja neovisne vijećnice

Kukuljanovu reakciju na verbalni napad na kolegicu donosimo u cijelosti:

“Kao gradski vijećnik dužan sam reagirati na sramotno ponašanje gradonačelnika Vojka Obersnela na sjednici gradskog vijeća grada Rijeke održanoj 14.srpnja 2020.

Agresivno omalovažavanje vijećnice Ivone Milinović od strane gradonačelnika Vojka Obersnela zbog iznošenja istine da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK smatram nedopustivim. Na sam spomen istine, gradonačelnik gubi kontrolu. Istina ponekad nije lijepa, no za to nisu krivi vijećnici koji ju iznose, već oni koji se upuštaju u poslove koji ukazuju na nepotizam što je postalo pravilo a ne iznimka u našem gradu.

I sam sam iskusio ispad gradonačelnika kada sam na sjednici gradskog vijeća spomenuo da je ujak Obersnelove “desne ruke”, pročelnice Irene Miličević, osnivač tvrtke koja godinama opskrbljuje grad s autobusnim nadstrešnicama i kioscima na tržnici. Tada me je gradonačelnik nazvao kretenom i dva puta zaredom mi pokazao srednji prst. Postavlja se pitanje može li osoba koja očito ima velikih problema sa samokontrolom uopće upravljati našim gradom?”

Podsjetimo, nezavisna riječka vijećnica u raspravi je istaknula kako ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani srezati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda “Galeb”. Poručila je i kako su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno.

>(VIDEO) Svi incidenti Vojka Obersnela s novinarima, aktivistima, turistima…

>Policija podigla kaznenu prijavu za kriminal u projektu Rijeka kao Europska prijestolnica kulture 2020. – pogodovalo se tvrtki iz Srbije?

> Obersnel divljao na gradskoj sjednici i izvrijeđao neovisnu vijećnicu

> (VIDEO) Evo kako se Obersnel derao na gradske vijećnike i seksistički napao HDZ-ovku jer nije dobio 44 milijuna kuna za obnovu Titovog Galeba

Obersnel je reagirao poručivši joj da ne “s*re”, kako je rekla Milinović, a kad je zatražila zaštitu predsjednika Gradskog vijeća, Obersnel se digao i vikao kako priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave. Dodao je vičući kako njega nitko neće izbaciti sa sjednice, da bi baš volio to vidjeti, piše Novi list.

Obersnel opravdava svoje agresivno i neprimjereno ponašanje

Gradonačelnik Rijeke, SDP-ov Vojko Obersnel, pokušao je u razgovoru za N1 opravdati divljačko ponašanje prema vijećnici Ivoni Milinović.

“Nemam što puno za objasniti. Nakon šest sati neprekidnog vrijeđanja, laganja i omalovažavanja, iznošenja neistine izgubio sam živce i reagirao pomalo neprimjereno”, kazao je.

Ovi su izbori pokazali da se u Rijeci mijenjaju ustaljeni politički trendovi, SDP-ov veteran koji 20 godina vodi grad, nije dobio dovoljno preferencijalnih glasova za ulazak u Sabor. Da je Rijeci nužna promjena vlasti, istaknula je za Narod.hr uoči parlamentarnih izbora Vedrana Spadoni Štefanić, koja se nalazila na listi Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici čija je nositeljica dr. sc. Carla Konta.

“Vojko Obersnel ostat će u povijesti upisan kao najlošiji gradonačelnik Rijeke svih vremena. Trebam li reći nešto više? Doveo je Rijeku do bankrota, kako financijskog, tako i duhovnog. Kadrovira se i dodjeljuju natječaji tvrdo ideološki, klijentelistički po političkom ključu. Zapošljava se provjereni kadar, generacijama. Obersnel je dio Linićevog jata, on ga je postavio i, sigurna sam, on ga i dan danas ima što dužiti. Za svog nasljednika već godinama vodi okolo Marka Filipovića koji je poznat po svojoj profilnoj slici iz Titove radne sobe u Beogradu, sjedi u istoj pozi kao JBT ispod njegova profila. To govori o ideologiji koja vlada Rijekom od 1945.”, istaknula je Spadoni Štefanić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr