SDP-ova potpisnica peticije ‘normalnih katolika’ za 2 dana u Saboru zaradila je 145 tisuća kuna, protiv je vjeronauka u školama…

Foto: snimka zaslona

Prve tri potpisnice peticije koju Index reklamira, a predstavlja se kao peticija “normalnih” katolika, su jedna protestantkinja i dvije SDP-ovke, o čemu smo već pisali. Riječ je o peticiji kojom se napada sisačkog biskupa dr.sc. Vladu Košića i udruge U ime obitelji i Vigilare.

 Index, predavačica na protestantskom teološkom fakultetu i predsjednice SDP-ove mladeži organizirali peticiju ‘normalnih katolika’

Biljana Gaća, predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske, treća je potpisnica ove peticije. Zanimljivo je da je za dva radna dana u Saboru zaradila 145.000 kuna i to na način da je 2016. godine, u veljači, dva dana mijenjala tadašnjeg ministra branitelja Predraga Matića. Nakon toga je iskoristila pravo na šest plus šest – šest mjeseci na punu saborsku plaću i pola plaće idućih šest mjeseci.

Zbog toga je zatražila i mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa smije li primati saborsku plaću i naknadu kao članica Gradskog vijeća Grada Vukovara, a dobila je odgovor da ne smije.

Sve je opravdavala na Facebooku napisavši da je prije Sabora bila na stručnom osposobljavanju za 2200 kuna mjesečno te kako nema radno mjesto na koje će se vratiti nakon Sabora. Pokušala je opravdati sve tako što će donirati dio saborske plaće “prema potrebi i mogućnostima” Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru ili Sigurnoj kući.

“Ministar obrazovanja mora biti osoba koja cijeni znanstvena dostignuća i koja nije dokazani plagijator. HDZ-ova Vlada zaustavila je obrazovnu reformu, ali mi ćemo ih podsjećati da se ona mora nastaviti.  Poručujemo im da građanski odgoj mora biti obavezni predmet, koji će biti objedinjen s religijskim odgojem, te da je vjeronauku mjesto u crkvama, ne u školama. Žele nam uvesti obvezni vojni rok, ali Forum mladih SDP-a umjesto toga predlaže uvođenje toplih obroka u sve osnovne škole u Hrvatskoj. Nastavit ćemo svoju borbu da obrazovanje zaista postane svima jednako dostupno. Sada to nije. Potaknut ćemo inicijativu i javnu raspravu da se implementira ideja o obaveznom srednjoškolskom obrazovanju, jer obrazovanje je budućnost Hrvatske”, rekla je Gaća kad je izabrana za predsjednicu Foruma mladih SDP-a.

“Vjerujem da Vukovar ne mrzi kao i da su svi ti fašistički ispadi i govori mržnje u manjini i da je Vukovar ponosan na svoju multikulturnu tradiciju. Forum mladih SDP-a Vukovar odmah je reagirao na spomenuti govor mržnje prema našim sugrađanima i sugrađankama, ali isto tako, prethodnih smo godina prebojili grafite mržnje koji su bili usmjereni i prema građanima hrvatske i srpske nacionalnosti. Kada nas novinari pitaju kako ocjenjujemo odnose Hrvata i Srba u Vukovaru, odgovaram: iz moje perspektive i iskustva on je dobar, ali ovom prigodom bih voljela reći i da je zabrinjavajući. I to zbog sve većeg odlaska Hrvata, Srba i građana svih drugih nacionalnosti iz Vukovara. Nažalost, određene političke opcije vole problematizirati odnose Hrvata i Srba i potencirati podjelu po staroj poznatoj izreci ‘zavadi pa vladaj’, ali vjerujem da je Vukovarcima i Vukovarkama toga dosta”, rekla je u intervjuu za Novosti.

Podsjetimo, “Pobuna normalnih katolika protiv Markićke, Košića i Batarela: Vi ne govorite u naše ime”, naslov je članka na Indexu kojim se poziva na potpisivanje peticije. Peticija je do sada prikupila oko 2000 potpisa, a prva tri imena o kojima smo već pisali nisu jedina zanimljiva među potpisima.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr