Snežana Penović postala v.d ravnateljice Fonda za obnovu, Vanđelić joj ponudio pomoć

Zagreb, 10.12.2021.- Dosadašnja direktorica Službe za kontrolu izvoðenja radova u Fondu za obnovu Snežana Penoviæ u petak je preuzela funkciju vršiteljice dužnosti ravnateljice Fonda za obnovu, zamijenivši dosadašnjeg ravnatelja Damira Vanðeliæa. Na slici Snežana Penoviæ i Damir Vanðeliæ tijekom službene primopredaje dužnosti. foto HINA/ Grizli komunikacije/ ua

Snežana Penović, dosadašnja Direktorica Službe za kontrolu izvođenja radova, stručnog nadzora i operativnih koordinatora, od danas je vršiteljica dužnosti ravnateljice Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

Službena primopredaja između dosadašnjeg ravnatelja Damira Vanđelića i vršiteljice dužnosti Snežane Penović obavljena je danas, a tom su prigodom oboje izrazili zadovoljstvo što će se održati kontinuitet svih procesa uspostavljenih u Fondu za obnovu, stoji u priopćenju.

Upravno vijeće Fonda razriješilo je dosadašnjeg ravnatelja Vanđelića s današnjim datumom, te do imenovanja novog ravnatelja, koji bi se trebao izabrati na natječaju, kao vršiteljicu dužnosti imenovalo Snežanu Penović.

‘U Fond za obnovu sam došla u ožujku ove godine, nakon skoro 20 godina rada u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. U Fondu sam obavljala poslove u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove. U ovom trenutku, kao prioritete izdvajam nastavak transparentne prakse i osnaživanje kapaciteta Fonda, jer, s obzirom na nedavne izmjene Zakona o obnovi, očekujemo značajno intenziviranje u dinamici zaprimanja odluka koje će Fond morati obraditi u što kraćem vremenu. Svi dionici procesa obnove su izrazito zainteresirani za što bržu obnovu te je moj fokus na održavanju kontinuiteta procesa koji su uspostavljeni u Fondu’, istaknula je Snežana Penović tijekom primopredaje vlasti te dodala kako je ključno što prije građane vratiti u njihove obnovljene domove.

Vršiteljica dužnosti Snežana Penović je diplomirani inženjer građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina radila je kao viši građevinski inspektor u Splitu, načelnica odjela građevinske inspekcije te obnašala niz dužnosti u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi, bila je direktorica tvrtke Genesis inženjering te koordinatorica projekta Eurodom.

Prilikom primopredaje vlasti dosadašnji ravnatelj Damir Vanđelić izvijestio je vršiteljicu dužnosti Snežanu Penović o trenutnom stanju izvršenih obveza Fonda. Tako je do danas, temeljem odluka nadležnog Ministarstva, Fond isplatio ukupno 893 novčane naknade građanima koji su sami obnavljali svoje nekretnine te proveo 413 nabava. Zaprimljene su i četiri odluke o zamjenskoj obiteljskoj kući te 23 odluke o konstrukcijskoj obnovi. Od 1391 akata zaprimljenih iz Ministarstva, riješeno ih je ukupno 76 posto.

Što se tiče segmenta u kojem Fond ne ovisi o odlukama Ministarstva, do danas je temeljem raspisanih javnih poziva zaprimljeno 1600 zahtjeva za nekonstrukcijsku obnovu, s upraviteljima zgrada i (su)vlasnicima su potpisana 163 ugovora o nekonstrukcijskoj obnovi te pokrenut natječaj za projektiranje za 350 zgrada u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji. Do kraja godine planiraju se pokrenuti natječaji za projektiranje i operativne koordinatore za sve prijavljene zgrade.

ISO 37001 standard protiv podmićivanja je pred certifikacijom, zahvaljujući čemu će Fond za obnovu biti prvo javno tijelo s ovim antikorupcijskim certifikatom. Paralelno s time osigurana je potpuna transparentnost rada Fonda zahvaljujući objavi svih troškova i računa na internetskoj stranici.

Damir Vanđelić čestitao je svojoj nasljednici te joj zaželio puno sreće u radu, izrazivši nadu da će se obnova zahvaljujući posljednjim izmjenama Zakona o obnovi konačno ubrzati.

‘U ruke vam ostavljam transparentnu i efikasnu instituciju sa snažnim mehanizmima borbe protiv korupcije. Jednako tako vam ostavljam kvalitetan i uhodan tim ljudi koji uspješno može samostalno obavljati sve zadatke, što i sami znate. Drago mi je da je izabrana osoba iz Fonda koja je upoznata sa svim poslovnim procesima u Fondu, što znači da naši građani neće previše osjetiti ovu tranziciju’, zaključio je Vanđelić, te ponudio svoju pomoć u predstojećem razdoblju, bez financijske naknade.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tportal.hr

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.