Solarno stablo ‘niknulo’ u karlovačkoj rekreacijskoj zoni na Rakovcu

Karlovac, 07.11.2015 - Na livadi uz rekreacijski prostor u karlovaèkoj èetvrti Rakovac postavljeno je "solarno stablo", tj. solarni panel u obliku stabla kao WI-FI HotSpot ispod èijih æe grana Karlovèani i njihovi gosti moæi besplatno koristiti Internet te puniti mobitele i tablete. foto HINA/ Mladen VOLARIÆ/ ik

Na livadi uz rekreacijski prostor u karlovačkoj četvrti Rakovac postavljeno je “solarno stablo”, tj. solarni panel u obliku stabla kao WI-FI HotSpot ispod čijih će grana Karlovčani i njihovi gosti moći besplatno koristiti Internet te puniti mobitele i tablete.

Realizacija je to projekta Udruge za lokalni razvoj “Turbina promjena” vrijednog 352 tisuće kuna, a koji su financirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Karlovac.
Partneri na projektu su i Grad Karlovac, Općina Plaški, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske – REGEA i Dom za djecu „Vladimir Nazor“.

Cilj projekta nije samo praktična primjena, nego i podizanje razine svijesti građana o mogućnostima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, te poticanje građana na ekološki način promišljanja i educiranje o energetskoj učinkovitosti.

Slijedi podizanje drugog solarnog stabla u Plaškom, postavljanje internetske stranice o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, interaktivne radionice i nagradna igra za djecu, također na temu obnovljivih izvora energije.

Rekreacijski prostor u četvrti Rakovac, kojeg Karlovčani zovu Vunsko polje, vrlo je sadržajno i moderno dječje igralište prilagođeno i djeci s posebnim potrebama, dar Američke vojske, a tu je i malonogometno igralište na umjetnoj travi, betonsko igralište za hokej na koturaljkama. Planira se izgradnja skate parka i stijene za penjanje, trim poligona s fitness spravama i amfiteatara s pozornicom na otvorenom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah