SPS: ‘Građanin upitao gdje su maske, a policajac mu neprimjereno odgovorio’

Foto: Snimka zaslona

Sindikat policijskih službenika (SPS) uputio je dopis načelniku Policijske uprave zagrebačke Marku Rašiću u kojem se traži disciplinski postupak za Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske (SPH).

“S obzirom na to da su svi građani u Hrvatskoj jednaki pred zakonom što jamči i Ustav RH, pa tako i policijski službenici i da se Zakon o policiji odnosi na sve jednako, bez obzira radi li se o rukovodećem policijskom službeniku ili sindikalnom povjereniku i predsjedniku sindikata, a da ste policijske službenike koji su nedavno zatečeni u tramvaju bez maski (čije su snimke izašle u javnost) disciplinski progonili, postavljamo Vam upit jeste li protiv Dubravka Jagića pokrenuli disciplinski postupak pred nadležnim disciplinskim sudom zbog teže povrede službene dužnosti”, stoji u upitu koji je uputio Mario Puškarić iz Sindikata policijskih službenika, načelniku Rašiću.

Njihov dopis donosimo u cijelosti:

“Poštovani načelniče, gospodine Rašić,

Javnosti je postala dostupna snimka HTV4 od 12. 10. 2020. godine prilikom davanja intervjua Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske, u kojoj je nakon upita građanina „Di su vam maske svima?“ dotični policijski službenik rekao: „Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, ajde J*** SE“.

Takvim krajnje nedoličnim i sramotnim ponašanjem policijskog službenika Dubravka Jagića, koji je uz dužnost predsjednika Sindikata policije Hrvatske i policijski službenik V. policijske postaje Zagreb, teško je narušen ugled policije u javnosti, osobito jer je pitanje građanina bilo sasvim ispravno i legitimno.

S obzirom na to da su svi građani u Hrvatskoj jednaki pred zakonom što jamči i Ustav RH, pa tako i policijski službenici i da se Zakon o policiji odnosi na sve jednako, bez obzira radi li se o rukovodećem policijskom službeniku ili sindikalnom povjereniku i predsjedniku sindikata, a da ste policijske službenike koji su nedavno zatečeni u tramvaju bez maski (čije su snimke izašle u javnost) disciplinski progonili, postavljamo Vam upit jeste li protiv Dubravka Jagića pokrenuli disciplinski postupak pred nadležnim disciplinskim sudom zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji (nedolično ponašanje u službi i izvan službe koje teško šteti ugledu policije) odnosno jeste li prije započinjanja postupka prethodno podnijeli zahtjev Sindikatu policije Hrvatske za davanje suglasnosti za vođenje disciplinskog postupka odnosno skidanje sindikalnog imuniteta, a ako niste iz koje razloga to niste učinili do sada obzirom da je postupak hitan?

Odgovor molimo dostavite pismenim putem u zakonskom roku, pozivom na broj gornji.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr