Tolušić će se morati očitovati Povjerenstvu zbog nesklada u imovinskoj kartici: Kuća s okućnicom ‘narasla’ sa 165 na 1587 metara četvornih

Oroslavje, 02.05.2019. - Iz Programa ruralnog razvoja na području Krapinsko-zagorske županije dosad je završilo 340 milijuna kuna, podsjetio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić tijekom današnjeg sastanka s poljoprivrednicima i gradonačelnikom Oroslavja, Emilom Gredičakom. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA /tš

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić predao je Povjerenstvu za sukob interesa novu imovinsku karticu u kojoj je prijavio čitavu površinu svoje nekretnine u Virovitici, za razliku od gotovo deset puta manje kvadrature prijavljene u staroj kartici, no zbog tog nesklada morat će se očitovati Povjerenstvu koje će odlučiti hoće li protiv njega pokrenuti postupak.

Površina Tolušićeve nekretnine, sada opisane kao “kuća s okućnicom” prema njegovoj novoj kartici iznosi 1587 metara četvornih, umjesto ranije prijavljenih 165 metara četvornih koji su se odnosili samo na “kuću”.

Cijena nekretnine od 950 tisuća kuna ostala je ista, kao i način njena stjecanja prodajom imovine i kreditom.

Ministar je veću površinu kuće prijavio nakon što su mediji otkrili da je u imovinskoj kartici prijavio manju površinu nekretnine od stvarne.

Tolušić je nakon izbijanja afere početkom svibnja prvo govorio za medije kako se pri upisu kuće u imovinsku karticu konzultirao s Povjerenstvom od kojeg je dobio uputu da se upisuje samo kvadratura stambene površine te da nije potrebno upisivati garažu i pomoćne objekte. No, nakon što je Povjerenstvo utvrdilo da takav njegov zahtjev nije registriran, zatražio je od Povjerenstva mišljenje kako prijaviti nekretninu.

Povjerenstvo mu je na sjednici održanoj 10. svibnja dalo mišljenje na koja dva načina može pravilno ispuniti imovinsku karticu vezano za njegovu kuću, a ministar je istog dana priznao da je pogriješio oko upisa nekretnine, odnosno kuće u svoju imovinsku karticu.

Nekoliko dana prije sjednice na kojoj je dalo Tolušiću mišljenje na ministrov zahtjev, Povjerenstvo je otvorilo postupak redovne provjere kojem je kontroliralo sve stavke njegove imovinske kartice kao i aktualne navode iz medija. Ovih dana postupak je završen te je ministru poslan zaključak u kojem je utvrđen određeni nesklad te je zatraženo od dužnosnika očitovanje.

Nakon što se ministar očituje, Povjerenstvo će odlučiti hoće li protiv njega pokrenuti postupak.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina