Transparency International Hrvatska: Razrješenje ministra zdravstva nije borba protiv korupcije

Foto: Fah

Transparency International Hrvatska povodom razrješenja ministra zdravstva smatra da je stvarna borba protiv korupcija postupanje nadležnih institucija na temelju izjave bivšeg ministra o utjecaju i pritisku interesnih skupinama na političke aktere.    

„Razrješenje ministra zdravstva nakon medijskog razotkrivanja nelogičnosti u imovinskoj kartici dužnosnika nije borba protiv korupcije, već politička odluka s uzrocima i posljedicama za trenutnu izvršnu vlast. 

Stvarna borba protiv korupcije mora biti postupanje preventivnih i represivnih neovisnih tijela na temelju izjave bivšeg ministra o utjecaju raznih interesnih skupina na nositelje vlasti

Samo tako se neće stvoriti dojam da nema političke volje nositelja vlasti u borbi protiv korupcije.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr