U ožujku u Saboru neopravdano izostao jedino Kustić (HDZ) – izvršni direktor HNS-a

Foto: Fah

Marijan Kustić (HDZ) jedini je zastupnik koji je u ožujku neopravdano izostao sa skupne saborske sjednice, od deset radnih dana, izostao je šest, što znači da će mu mjesečni paušal od 1.500 kuna biti manji za 900 kuna.

Umjesto HDZ-ovih Mikulića i Kustića, u Sabor ulaze Plazonić i Baričević

Kustić, inače, odlazi iz Sabora, podnio je ostavku na zastupničku dužnost, jer je nedavno izabran za izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, ali i zbog čelnog mjesta u Ličko-senjskom HDZ-u. Njegovu ostavku odobrilo je nadležno Mandatno-imunitetno povjerenstvo, formalno će je u petak potvrditi i Hrvatski sabor.

Marijan Kustić novi izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza

U srpnju će se navršiti dvije godine od kada se, na inicijativu Mosta NL, zastupnici novčano kažnjavaju zbog neopravdanih izostanaka iz sabornice i od tada nije bilo mjeseca da netko od njih 151 nije izostao. Najmanje ih je, po jedan, izostalo u ožujku ove i travnju prošle godine, najviše u prosincu 2017., čak 27.

Zastupnici imaju široku paletu mogućnosti opravdati nedolazak. Opravdava im se ako su bili bolesni, imali smrtni slučaj u obitelji, ako su se morali odazvati sudu ili doći na društveni, politički i drugi skup, ako su sudjelovali na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina