U stečaj ide i izdavačka tvrtka Ivice Marijačića, vlasnika i urednika Hrvatskog tjednika

Trgovački sud u Zadru u petak je objavio oglas u kojem se pozivaju vjerovnici dužnika Lux d.o.o, izdavačke tvrtke vlasnika i urednika Hrvatskog tjednika Ivice Marijačića, da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s evidentiranim dugom većim od 216.000 kuna.

U oglasu se poziva i Ivica Marijačić da kao zastupnik Luxa d.o.o u roku petnaest dana sudu podnese ovjereni popis imovina i obaveza tvrtke, a ne odazovu li se on ili vjerovnici sud će smatrati da je Lux d.o.o nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenoga stečajnog postupka.

Lux d.o.o jedna je od tvrtki kojima je Ivica Marijačić predsjednik ili član uprave, a njegova nakladnička kuća Tempus, koja je izdavač Hrvatskog tjednika, bila je u središtu pozornosti u srpnju prošle godine nakon pljačke u kojoj su naoružani napadači ozlijedili grafičkog urednika i odnijeli nekoliko tisuća kuna.

Tvrtku Lux d.o.o. Ivica Marijačić osnovao je 2000. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a prema posljednjim predanim financijskim izvješćima za 2012., u toj godini ta je Marijačićeva tvrtka imala 2,2 milijuna kuna prihoda i nešto više od 26.000 kuna dobiti.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah