Udruga: sudjelovao je u zločinu u Lovasu – Stanimirović: objede, laži i klevete

Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika uputila je priopćenje u kojem donosi snimku Stjepana Peulića, koji je preživio prolazak kroz minsko polje u Lovasu  1991. godine, a „radi poznatih politički igara nikada nije prikazan ni emitiran“ koji iznosi optužbu protiv bivšeg saborskog zastupnika Vojislava Stanimirovića da je bio prisutan uz Ljubana Devetaka kod odvođena Lovašana 1991. godine. Stanimirović je sve ocijenio kao „laži i izmišljotine Udruge dr. Ante Starčević“.

„Skupina od 51 lovaskog Hrvata prisilno je 18. listopada 1991. godine odvedena na čišćenje minskog polja od strane jugovojske i četnika“, istaknuli su iz Udruge te dodali „u tom okrutnom zločinu ubijen je 21 Lovaščanin, a 14 ih je ranjeno, a velik broj mještana Lovasa je privođen od strane srpskih okupatora te na najzvjerskiji način mučen“.

„Na 21. obljetnicu stradanja u minskom polju u Lovasu dvije televizijske i dvije radijska kuće snimile su prilog o Stjepanu Peuliću koji radi „poznatih“ politički igara nikada nije prikazan ni emitiran“, ocijenili su iz Udruge te dodali kako je Stjepan Peulić preživio prolazak kroz minsko polje 1991. godine.

U razgovoru s novinarima 18. listopada 2012. godine svjedoči kako su srpski agresori zatočenim hrvatskim civilima rekli da idu u berbu grožđa.

„Prvo su odvojili jednu grupu posebno – te su tukli i boli nožem, onda je Ljuban Devetak i dr. Vojislav Stanimirović je stajao kraj njega, naredili kažu da idu svi – i svi smo krenuli prema ulazu u selo – bilo je jasno da idemo na streljanje“, objasnio je Peulić u video snimci.

Stanimirović: To što oni kažu su objede, laži i klevete

„To su sve laži i izmišljotine Udruge dr. Ante Starčević Tovarnik“, ocijenio je Stanimirović za narod.hr te dodao kako to što oni kažu su objede, laži i klevete.

„Ja sam bio već svjedok oko Lovasa, nikad me nitko nije optužio do sada“, pojasnio je te dodao kako je dva puta bio svjedok.

„To je već bilo u medijima, pišu i da sam bio gradonačelnik Vukovara – ja nisam nikada bio gradonačelnik Vukovara“, napomenuo je te dodao da postoji fotografija – to je neka televizija objavila u ono ratno doba.

„Ja sam bio predsjednik skupštine Općine četiri mjeseca, nikad nisam bio načelnik, gradonačelnik Vukovara“, rekao je Stanimirović te dodao „znam za g. Stjepana Peulića, to je bilo svjedočenje, to je isto jedna neistina“.

„Ja sam išao oko Lovasa kao svjedok, i doktor koji je bio u selu rekao je da to nije istina“, istaknuo je Stanimirović te dodao „ja sam bio u Lovasu, nosio sam medicinske preparate jer sam bio zadužen za zdravstvo, ali nikakve nemam veze s Ljubanom Devetakom“.

„Što sam ja mogao imati s Ljubanom Devetakom kao zdravstveni radnik“, pojasnio je te dodao „sve je demantirano i sve je bilo na sudu i sad se opet poslije objave DORH-a to se oko tih slučajeva mene ispituje“.

„To je sve politička igra sada za izbore koje HSP dr. Ante Starčević pokušava dobiti“, zaključio je Stanimirović za narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: screenshot