Udruga Tigar 90/91 Rakitje održala radionica na temu Zakon o pravima hrvatskih branitelja

Foto: Udruga Tigar 90/91 Rakitje

U četvrtak, 11. srpnja 2019. godine, u Spomen domu Tigorva u Rakitju, održana je tematska radionica na temu Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Radionica je održana u sklopu projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ koji provodi Udruga Tigar 90/91 Rakitje.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruge Petra Bajana, publici se predstavio predavač.

Riječ je o gospodinu Marku Paradžiku, mag. iur.koji je uspješno završio Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine, te trenutno obnaša funkciju stručnog savjetnika u Domu hrvatskih branitelja.

Na radionici su široj javnosti predstavljene iscrpne smjernice u postupku potraživanja prava hrvatskog branitelja kao i detaljni opis svakog pojedinačnog prava oslovljenog na adresu veterana u potrebi.

Foto: Udruga Tigar 90/91 Rakitje

Tijekom radionice, okupljeni uzvanici susreli su se s zakonima, odredbama i člancima o pripadajućim pravima, nakon kojih se pristupilo „case“-u, slučaju kroz koji je obrađen sami postupak u ostvarivanju predmetnih zakonskih prava.

Po završetku izlaganja, okupljeno mnoštvo imalo je priliku uputiti svoja pitanja te zaprimiti pojašnjenja elemenata kod kojih su se susreli s možebitnim nejasnoćama.

Kako i samo ime projekta ukazuje, osobnim naporom možemo ostvariti mnoge dobrobobiti i pripadajuća prava za sebe, sugrađane i naše najmilije, no potrebno se educirati i informirati o postupku ostvarivanja istih.

Održana radionica samo je jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, a detalje o projektu možete vidjeti na poveznici: https://bit.ly/2M6XuJt

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te ukupna vrijednost iznosi 1.914.042,56 HRK, a iznos EU potpore je 1.626.936,17 HRK.

Foto: ULJP ESF logo

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr