Udruge zatražile smjenu ministrice Divjak i pomoćnice Kralj i izbacivanje lektira s pedofilskim sadržajem iz škola

Foto: fah

Udruga Lavice – zaštita i pomoć žrtvama pedofila, udruga Djeca ljubavi i udruga ne dirajte djecu te građanske inicijative Ivo Pilar i Roditelji protiv institucionaliziranja pedofilije poslali su pismo predsjedniku hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem traže smjenu ministrice znanosti i obrazovanje Blaženke Divjak, njene pomoćnice Lidije Kralj, trenutno izbacivanje spolnog odgoja iz hrvatskih škola i svih autora koji promiču pedofiliju s popisa lektira za hrvatske škole.

> (VIDEO) Ovako pomoćica ministrice Divjak – Lidija Kralj – brani pedofiliju u lektiri

Pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani predsjedniče hrvatskog Sabora,

zbog pedofilskog sadržaja, zbog sadržaja povezanog s pedofilijom i zbog autora koji su povezani s pedofilijom i/ ili promicanjem pedofilije tražimo

1. smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak

2. smjenu pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj

3. trenutno izbacivanje tzv. spolnog odgoja iz hrvatskih škola (“Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”),

4. izbacivanje svih autora koji promiču pedofiliju u svojim djelima s popisa lektira za hrvatske škole

U emisiji HRT-a Dobar dan, Hrvatska, u utorak, 20. veljače 2018. hrvatskoj je javnosti pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj dala do znanja kako će se tzv. spolni odgoj, koji je već 5 godina u hrvatskim školama a koji se temelji na pedofiliji, na jesen biti zamijenjen novim sadržajem. Velik dio hrvatske javnosti, pogotovo roditelja, bilo je uvjerenja kako je još 2013. Ustavni sud iz hrvatskih škola i iz kurikula izbacio tzv. Spolni odgoj koji je temeljen na pedofiliji. Pomoćnica ministrice potvrdila je kako je on dio nacionalnog kurikula od 2013. do danas!

> Novi zakon protiv pedofilije – štite li hrvatski zakoni djecu od pedofila?

Sadržaj koji je na bilo koji način povezan s pedofilijom, a kamoli tzv.spolni odgoj koji je temeljen na pedofiliji, ne smije biti dio ni jedne, a kamoli odgojno-obrazovne institucije! Tražimo da odmah, po hitnom postupku izbacite taj dio iz hrvatskog kurikuluma (tzv. spolnog odgoja, “Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”), koji se šutke već 5 godina u istome nalazi. Ne zanima nas ako Vlada i/ ili Ministarstvo obrazovanja i/ ili umiješane (civilne) organizacije dobivaju sredstva za promicanje sadržaja koji je povezan i temeljen na pedofiliji. To su djeca, i ne postoji adekvatan novčani iznos kojime možete opravdati institucionaliziranje pedofilije kroz škole.

Odmah izbacite tzv. spolni odgoj (“Odgovorno spolno ponašanje i rodna ravnopravnost”) iz kurikula, iz svih hrvatskih škola, jer je temeljen na pedofiliji. Kada to napravite, možemo kroz javnu raspravu u koju treba uključiti prije svega pedijatre, psihologe i roditelje, odlučiti koji i kakav sadržaj je primjeren za djecu i na koji ga način treba provoditi.

U emisiji je voditelj Mirko Fodor pročitao dva citata školske lektire koja se 2016. nalazila na popisu lektira za hrvatske srednje škole.

Citati:

“Neosjetno i posve prirodno, da smirim plač, počeo sam se zadovoljavati. Uskoro puštao sam tekućinu i gore i dolje, a kroz prozor, u parku, vidio sam jednu sasvim malu djevojčicu. I ona je ispuštala tekućinu, zadignute haljinice, čučeći.”

“Kad sam se vratio i to rekao Marini, napravila je facu kao da vidi duh svoga oca kako jebe petogodišnju djevojčicu.”

Vaša pomoćnica nijednom riječju nije osudila pedofilski sadržaj. U nijednom trenutku nije naglasila da će ovu lektiru odstraniti ili da je već odstranjena s popisa lektira, što je skandalozno. Naprotiv, stala je ubranu tog sadržaja navodeći kako će profesori biti uz djecu i objasniti im kako to ne valja?! Predsjedniče hrvatske Vlade, ovdje je riječ o kaznenome djelu pedofilije koje se prema hrvatskome kaznenome zakonu ne smije promicati! Ovim se sadržajem djeci kroz hrvatski kurikul usađuju pedofilske slike, slike seksualnog odnosa odraslog muškarca s petogodišnjom djevojčicom! To je kriminal – takva slika u djetetovu glavu sama po sebi nikada ne bi došla. Pomoćnica ministrice obrazovanja opravdava metodu da se djeci usađuje pedofilski sadržaj u njihov mozak, u njihove duše?! To nije samo skandalozno, to je kriminalno. Takva osoba ne smije biti ni blizu rada s djecom, a kamoli u doticaju s školskim programom, a kamoli da je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja.

Tražimo trenutnu smjenu pomoćnice ministrice znanosti i obrazovanja Lidije Kralj.
Tražimo trenutno izbacivanje svih autora koji promiču pedofiliju u svojim djelima s popisa lektira za hrvatske škole.
Zbog svega navedenog tražimo smjenu najodgovornije osobe, tražimo smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

S poštovanjem,

Anita Papa (Udruga Lavice – zaštita i pomoć žrtvama pedofila), dr. med. Romano Tripalo (GI Roditelji protiv institucionaliziranja pedofilije), Željko Maršić (GI Ivo Pilar), prof. Vesna Gosta (Udruga Djeca ljubavi), prof. Vesna Šiško (Udruga Ne dirajte djecu).”

„Udruga Lavice – pomoć i zaštita žrtavama pedofila“ je osnovana 27. siječnja 2017. godine, a osnivanje je prvenstveno odjek i reakcija na užasavajuće društvene situacije u kojima su djeca svakodnevno u bliskim kontaktima sa spolnim zlostavljačima, bilo to na društvenim mrežama ili u situacijama u kojima su djeca – lovina i žrtva pedofila.

Osnivačica udruge je Anita Papa i kaže da je “Trenutna situacija u Hrvatskoj na području pravnih procesa i samih zakona vrlo je poražavajuća i najčešće obeshrabrujuća. Pedofil je djetetu trajno promijenio život, ali ono što nam svjedoče neke od žrtava jest da nakon prijave spolnog zlostavljanja dolazi do institucionalnog zlostavljanja koje zna biti dugogodišnje, i toliko strašno, da žrtve i njihovi roditelji nerijetko izjavljuju kako bi bilo bolje da nikada nisu niti podnijeli prijavu!”

Sve informacije o pomoći koju možete dobiti od udruge Lavice, o uključenje u rad udruge, te o pomoć i donacijama udruzi možete dobiti na njihovoj stranici koja se nalazi ovdje: Facebook Lavice

> Marko Ljubić: Tko će, i može li uopće, oprati Plenkovića, predsjednicu, saborske zastupnike od Divjakicine reforme obrazovanja?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr