Unuk Jovana Raškovića Dalmaciju prozvao ‘zapadnim srpskim pokrajinama’

Ninam

Primoštenski načelnik i nositelj nezavisne liste Stipe Petrina u srijedu je osudio provokacije Jovana Ivića, unuka jednog od vođa srpske pobune u Hrvatskoj početkom 90-ih Jovana Raškovića, koji se tijekom ljetovanja u Primoštenu na društvenim mrežama rugao Hrvatskoj i žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju “zapadnim srpskim pokrajinama”.

“Ivić, koji se nalazi na području Općine Primošten i na svom ljetovanju posjećuje dalmatinske gradove koji su pretrpjeli ratnu štetu, svojim istupima jasno daje do znanja da ne poštuje pravni poredak države na čijem se teritoriju nalazi”, navodi Petrina u priopćenju.

Ivić je ljetovao u kući u Primoštenu koja je u vlasništvu Raškovićeve obitelji, a Petrina podsjeća da je 90-tih kao tajnik Mjesne zajednice Primošten pokrenuo peticiju o osudi Raškovićevih antihrvatskih djelatnosti, sa ciljem da mu se zabrani dolazak u Primošten.

“Taj moj čin naišao je na osudu Hrvatskog sabora, a posebno Ivana Zvonimira Čička, koji je stao u zaštitu Raškovićevih ljudskih prava. Svjedoci smo što se nakon toga dogodilo s našim pravima”, kaže Petrina dodajući da, zbog ratnih iskustava iz devedesetih godina, “svaki i najmanji poziv na agresiju na Hrvatsku valja smatrati ozbiljnim činom i treba ga spriječiti odmah i bez odlaganja”.

Stoga Petrina poziva MUP i Državno odvjetništvo da energično spriječe takve provokatorske akcije i hitno poduzmu potrebne radnje protiv Raškovićeva unuka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h