Urbana desnica: smeta nam 1,5 mil. kn – skupa manifestacija za 1000 ljudi

Zbog reakcije udruge Rišpet, koja u subotu u centru grada Splita organizira gay paradu, na medijsku najavu udruge Urbana desnica, kojom su pozvali Splićane da tog dana popiju kavu na određenim lokacijama izvan strogog centra grada te doniraju novac u postavljene donacijske kutije Caritasa za poplavljena područja u Hrvatskoj, udruga Urbana desnica ponovo se obratila javnosti.

Zahvalili su svima onima koji su shvatili bit akcije i poslali poruke podrške, a onima koji ih nazivaju najvećim licemjerima u Hrvatskoj poručili su da kao udruga građana osjećaju dužnost ukazivati na besmisleno rasipanje novca poreznih obveznika.

Smatraju da „prije svega postoje i ugroženije osobe u Hrvatskoj koje trebaju proračunski novac i pomoć. Odgoda ovogodišnjeg pride-a bio bi možda najbolji potez ove ekipe, s obzirom da su mnoge organizacije otkazale svoje skupocjene manifestacije koje mi plaćamo“, stoji u priopćenju Urbane desnice.

Humanitarna akcija „Prazan grad“ posvećena je isključivo osobama ugroženim poplavama, priopćili su iz Urbane desnice te napominju da oni ne mrze nikoga niti imaju bilo kakve predrasude prema osobama druge seksualne orijentacije.

„ Ono što nam smeta je skupocjena manifestacija čije policijsko osiguranje iznosi više od 1,5 milijuna kuna, a povorku čini maksimalno 1000 osoba“, tvrde u Urbanoj desnici te podsjećaju da osiguranje zadnje utakmice najvišeg rizika između Hrvatske i Srbije održane u Zagrebu, iznosilo je ukupno 700.000,00 kn, a osiguravala je događaj od preko 20.000 ljudi.

„Policijski helikopter, kordoni policije, stotine policijskih marica, četiri broda koja iz luke nadgledaju javni skup, policija u civilu, policijske ograde, blokiranje građanima slobodnog prolaska? Zadnjih godina nije se dogodio nikakav incident, pa čemu ovakvo opsadno stanje u gradu“, pitaju se u priopćenju Urbane desnice.

„Mi nikome ne zabranjujemo javne prosvjede i borbu za svoja uvjerenja, no kakvog smisla ima takva borba kada se svodi na šetanje na sasvim pogrešnim lokacijama, s političarima koji ovakve manifestacije koriste za samopromociju“, pitaju se iz Urbane desnice i poručuju organizatorima parade da svoja prava trebaju tražiti na Markovu trgu, a ne za sve svoje probleme kriviti svoje sugrađane koji ih “ne žele razumijeti”.

„ Zbog takvog ponašanja stvorili ste u Hrvatskoj samo suprotan efekt i osobama za čija se prava navodno borite, samo nanijeli još veću štetu“, tvrdi Urbana desnica.

Udruga urbana desnica poručila je udruzi Rišpet da jasno objavi svoja bankovna izvješća, pošto su udruga građana financirana od strane državnog proračuna.“ Ni mi to nismo zakonski obvezni činiti, ali se naša bankovna izvješća mogu pronaći na našim web stranicama, na podlinku “DONACIJE”. Objavite to, pa ćemo vidjeti tko je u ovoj državi stvarno ugrožen“, poručila je Urbana desnica.

„Caritas ste ovog puta nazvali “svjetskom organizacijom”. Hvala Vam što to nije kao i inače nekakva katolibanska organizacija ili sekta kakvom sve što ima veze za religijom u ovoj državi volite nazivati.“, poručili su Rišpetu i dodali da vrijeđanjem nečijih vrijednosti samo stvaraju bunt u narodu.

Zaključno udruga Urbana desnica poručuje da „ima sasvim legitimno pravo bojkotirati nešto što smo ionako preplatili te da svojim šetnjama gradom nisu za osobe koje zastupaju napravili ništa.“

Izvor: narod.hr
Photo: mojsmjestaj.hr