(VIDEO) Bulj o eliti ortaka: ‘Pokopali ste državu krvlju stvorenu, vi ste ju doveli u tu situaciju, sramite se’

Foto: Snimka zaslona

U utorak se u Saboru Miro Bulj osvrnuo na predstavljanje knjige Martine Dalić u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), i dao svoje viđenje razvoja situacije oko Agrokora.

“Ja bih krenuo od toga kad je na povjerenstvu Rohatinski priznao da su sadašnji ministri Marić i Kujundžić poslani od Todorića da nagovore Rohatinskog da bude kandidat za premijera HDZ-a.

Bulj: ‘Zašto HDZ-ovi zastupnici i Plenković nisu došli čuti vapaj Vukovara?’

To je na povjerenstvu odgovoreno javno na pitanje kolege Grmoje dolje na povjerenstvu ali je  problem što iz toga ne izvlačimo nikakve poveznice. Tko je kriv za
kolaps hrvatskog gospodarstva?

“Elita ortaka”

Jučer na prezentaciji gledamo elitu ortaka, tamo primjećujem u glavnoj ulozi guvernera Vujčića kojeg ste izabrali na dan utakmice Hrvatska – Engleska sam molio da ga se ne bira.

Ja sam na državnom odvjetništvu digao prijavu jer je vijeće za financijsku stabilnost dozvolilo da Agrokor koristi deset milijuna kuna mjenica bez pokrića. To je direktan udar na financijsku stabilnost, rekao je. “I monetarnu i svaku drugu, to je udar na temelje republike Hrvatske”

Sabor: Bulj potrgao tekst novog zakona o vinu

I sad je Vujčić glavni promotor sustava u kom je cijeli ekonomski sustav ovisan o jednom čovjeku. Državno odvjetništvo nije poduzelo ništa. Problem je ministru Mariću oprostiti radnicima Dalmacijavina, ali mu nije problem oprostiti Ivici Todoriću.

Državom je upravljao Ivica Todorić, u svim vladama je on imao upliv. Poljoprivreda je bila usmjerena prema njemu, ne samo da je Vujčić kriv, u vijeću financija su bili guverner, viceguverner, i hanfa.

“Sramite se”

I vi ste promovirali tog čovjeka, dozvolili ste mu da opstane i da promovira borbu protiv ortakluka. Nema većeg ortaka od Vujčića, ja koji imam srednju školu, deset milijardi kuna, ja sam morao dignuti kaznenu prijavu. Vi ste ga reizabrali!

Bulj prozvao Kuščevića za ciljano rušenje referenduma pa ‘zaradio’ opomenu: ‘Ovo je diktatura ministra Kuščevića’

Pokopali ste državu krvlju stvorenu, vi ste je doveli u tu situaciju, sramite se. Deset milijardi kuna bez pokrića mjenica, i nitko ni riječ, ni jedna vlada! Sabor bi trebao biti centar moći i Saboru bi Vujčić trebao položiti račune! Gospodo vladari, vaši šefovi su bili jučer na prezentaciji, biseri ortaštva hrvatskog od Škegre nadalje.

To su ključne poluge koje su omogućile da dovedemo hrvatsko gospodarstvo u kolaps i dozvolili ste da takav čovjek bude guverner. Novac koji je otišao Todoriću, trebao je otići seljacima, za OPG-ove, zaključio je svoj govor Miro Bulj.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr