(VIDEO) Dr. Natalija Kanački: ‘Nisu nam osigurani potrebni uvjeti za provjeru potpisa’

Foto: Snimka zaslona, RTL

Prvog dana uvida za građane u “nevažeće potpise” koje je moguće samo u vremenu od ponedjeljka 19. do srijede, 21. studenoga i to od 9 do 15 sati, vrijeme kada su zaposleni na svojim radnim mjestima ili predaleko od Zagreba, došlo je dvoje ljudi u APIS provjeriti zašto im nisu uvaženi potpisi. Sveukupno se za provjeru prijavilo oko 150 građana, a GI Narod odlučuje bi u samo 2 radna dana trebala izvršiti uvid u provjeru 81.541 navodno nevažećih potpisa.

> Kuščevićeva državna tajnica Josipa Rimac izjavila da potpisnici GI Narod odlučuje ‘apsolutno vjeruju Ministarstvu uprave’

“Ovdje je najvažnija volja, odnosno namjera građana da daju svoj potpis. Nije bitno tu č i ć, ije/je ili neki nečitak, eventualno broj ili slovo, nego je važno da je građanin s pravom glasa u Republici Hrvatskoj dao svoju namjeru da se referendumske inicijative održe”, istaknula je za RTL dr. Natalija Kanački članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

> Novi dokazi: Izvješće Kuščevićevog Povjerenstva o provjeri potpisa manipulativno i manjkavo

“Nismo dobili nikakvu uputu, mi u stvari ne znamo što ćemo i kako raditi. To je otprilike pet sekundi po svakom potpisu što smatramo da nije dovoljno. Nisu nam osigurani uvjeti koji nam trebaju da provjerimo potpise na način kako valja”, upozorila je dr. Kanački za RTL.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rtl