(VIDEO, FOTO) U Kuli Norinskoj, u Čilipima i na Pelješcu na požarištima tri kanadera i tri Airtractora

Foto: Fah

Tri kanadera i tri Airtractora u četvrtak su angažirani na požarištu Kula Norinska kod Metkovića i Čilipi kod Dubrovnika te u Orebiću na poluotoku Pelješcu, a vojni helikopter prevozi posade na relaciji Zemunik-Dubrovnik.

Orebić

Objavljuje Vatrogasci – Oni su naši Heroji u Četvrtak, 27. rujna 2018.

Uz zračne snage, na požarištu u Kuli Norinskoj kod Metkovića, angažirane su i kopnene snage s 52 vojnika i sedam motornih vozila, dok se na požarištu u Orebiću nalazi 50 pripadnika sa šest motornih vozila.

“Trenutno nam je prioritet požar iznad Zračne luke Dubrovnik. Za kraj sezone imamo veliki broj požara, a bura nam otežava gašenje i ometa letenje. Srećom, danas je situacija nešto mirnija i vjerujem kako ćemo uspjeti pogasiti sve požare”, rekao je kapetan posade kanadera, bojnik Tomislav Slavica, koji je sudjelovao u gašenju na svim požarištima u protekla dva dana i koji je krenuo u svoju treću akciju.

Prije polijetanja iz Zemunika na požarišta kod Dubrovnika i Metkovića, pilot kanadera, bojnik Milan Došen istaknuo je kako su trenutno angažirani na požaru kod brda Snježnica pored Čilipa, gdje se njegovi kolege nalaze od ranih jutarnjih sati.

“Odlazimo zračnim mostom Zemunik-Dubrovnik i na taj način ne gubimo vrijeme u smjeni posada. Danas je povoljnija situacija s vremenom jer je bura oslabila te se nadamo da će nam to pomoći da do kraja dana stavimo sve požare pod nadzor”, rekao je Došen.

DVD Orebić

Objavljuje Vatrogasci – Oni su naši Heroji u Četvrtak, 27. rujna 2018.

Zračne snage su u protekla dva dana na sva tri požarišta na jugu Hrvatske ostvarila oko 50 sati naleta izbacivši oko 270 vodenih bombi, odnosno oko 1400 tona vode na požarišta.

Kanader upravo
Brdo Sv. Ilija, usjek poviše Orebića

Objavljuje Vatrogasci – Oni su naši Heroji u Četvrtak, 27. rujna 2018.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/gs