(VIDEO) Grmoja poručio Vesni Pusić: ‘Nervozni ste jer propitujem Vašu ulogu u aferi u MVEP-u’

Foto: Snimka zaslona

Tijekom saborskog glasovanja u petak ‘zaiskrilo’ je između HSS-ovaca, koji su tražili stanku, i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, koji stanku nije odobrio, nego je HSS-ovu zastupniku Davoru Vlaoviću dao stanku.

> (VIDEO) Grmoja o kriminalu u slučaju Joška Pare i Lorete Bertoše-Kušen: ‘Doživio sam pritiske da otkažem ovu konferenciju’

Za povredu Poslovnika javio se i Mostov Nikola Grmoja. „Kolega Vlaović je apsolutno u pravu, on je tražio stanku”, rekao je Grmoja no iz klupe se primjedbom javila bivša HNS-ova ministrica vanjskih poslova, a danas GLAS-ova zastupnica Vesna Pusić.

„Gospođo Pusić, hoćete dopustiti, Vi ste nervozni jer ja propitujem Vašu ulogu u aferi u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova”, poručio joj je Grmoja, koji već neko vrijeme upozorava na korupciju i protupravno trošenje novca u MVEP-u.

> (VIDEO) Nikola Grmoja: ‘Diplomat Damir Sabljak koji je razotkrio korupciju u MVEP-u udaljen je iz službe!’

> (VIDEO) Grmoja optužio Plenkovića za prikrivanje kriminala u MVEP-u (slučaj Paro i Bertoša-Kušen): Premijer promijenio temu!

> Prijava protiv ministrice Pejčinović-Burić zbog slučaja u veleposlanstvu u Australiji: Povjerenstvo za sukob interesa nije reagiralo?

> Slučaj veleposlanika Joška Para: Predsjednica odbija potpisati vjerodajnice dok joj MVEP ne dostavi dosje?

> Postavili smo pitanja o Jošku Pari Filozofskom fakultetu: Evo što su nam odgovorili!

Vlaović je danas tijekom glasovanja o protokolu o suzbijanju zakiseljavanja, eutrofikacije i prizemnog ozona iz 1999. zatražio stanku, no predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije mu to dozvolio jer ju je trebao zatražiti prije glasovanja.

„Usvajate pojedine protokole o zaštiti onečišćenja zraka, to nije dovoljno, treba nešto poduzeti! I dalje građani Slavonskog Broda udišu onečišćeni zrak, kod građana Slavonskog Broda i šire okolice imamo pojačane respiratorne probleme, srca… Karcinom je kod muškaraca u Slavonskom Brodu u većem postotku nego u cijeloj Hrvatskoj”, objasnio je Vlaović svoj zahtjev.

Jandroković mu je pak rekao kako razumijevanje za građane Slavonskog Broda ima, no umjesto stanke Vlaoviću je dao opomenu jer, kako je pojasnio, zloupotrebljava Poslovnik, a stanka se „traži za konzultacije, a ne za raspravu o nekoj temi”.

„Zanemarujete saborske zastupnike”, dobacio je čelnik HSS-a Krešo Beljak, a kad mu je Jandroković zaprijetio opomenom, Beljak mu je uzvratio: „Nismo mi vaši učenici!”

„Vaš kolega Vlaović je zloupotrijebio Poslovnik”, ustrajao je Jandroković, no Beljak se nije složio.

”Nije istina, Vi ste zloupotrijebili svoje naočale jer niste gledali, a čovjek dvije minute drži ruku u zraku”, suprotstavio se Beljak.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina