(VIDEO) GSS BiH snimio kolone ilegalnih migranata koje nastoje preći hrvatsku granicu preko planina

Foto: snimka zaslona klix.ba, Fotomontaža: narod.hr

Stotine migranata svakodnevno u kolonama pokušavaju preći hrvatsku granicu s područja Unsko-sanskog kantona, a kako to izgleda u praksi može se vidjeti na videosnimku koji je u posjedu portala Klix.ba.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Bihać snimili su kolone migranata u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice u blizini Bihaća. Na videosnimku koji su ustupili portalu vidljive su ogromne skupine migranata koji kroz planinske staze Plješevice nastoje preći hrvatsku granicu.

U BiH svaki dan oko 50 novih ilegalnih migranata, međusobno se sukobljuju noževima…

U Bihaću se, prema procjenama MUP-a USK, nalazi između 3.000 i 3.500 migranata, a svakodnevno pristižu nove skupine iz brojnih zemalja Azije i Afrike. Mnogi od njih pokušavaju preći dobro čuvanu granicu Republike Hrvatske i nastaviti put prema zemljama Zapadne Evrope, a tom prilikom biraju nepristupačne staze i puteve, čak i preko planine Plješevice.

Zanimljivo, početkom kolovoza gradonačelnik Bihaća Suhret Fazlić, je kazao kako Republika Srpska izbacuje migrante sa svog prostora, šaljući ih prema Bihaću, primjećujući da je nekoliko gradova u Republici Srpskoj u blizini granice s Hrvatskom.

“Bojimo se da ne postanemo novi Calais, da budemo potopljeni“, rekao je gradonačenik Bihaća referirajući se na francuski grad koji je postao odskočna daska za brojne, često nasilne ilegalne migrante koji se pokušavaju dokopati Velike Britanije.

Podsjetimo, u izvješću iz svibnja govorilo se mogućem proboju 60 000 ilegalnih migranta preko Hrvatske.

Breitbart: Hrvatska upozorava da je 60 000 ilegalnih migranata spremno prodrijeti u Europsku uniju

Grčka: Broj pridošlih ilegalnih migranata porastao za 122%, broj ilegalaca prema BiH 8 puta veći!

Također, Međunarodni Crveni Križ u srpnju je objavio kako je broj ilegalnih migranata pridošao u BiH čak 8 puta veći nego 2017. godine, stoga ne čudi što se ‘Balkanska ruta’ ponovno reaktivira.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Klix.ba