(VIDEO) Milina o curenju informacija i plaćama policajaca: ‘Vraćeni su neki dodatci, poboljšan je i koeficijent’

Foto: Snimka zaslona

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina gostovao je u središnjem Dnevniku HTV-a. Rekao je da će se provesti istraga oko curenja informacija vezano uz Josipu Rimac i aferu Janaf te da će, ako bude potvrđena osnovana sumnja, javnost o tome biti obaviještena.

Na početku gostovanja, Nikola Milina, s obzirom na to da je Dan policije te 30. obljetnica hrvatske policije, čestitao je svim djelatnicima. Kaže da ove godine, za razliku od prošle imaju dovoljan broj kandidata za novi naraštaj policajaca.

Također, kako je istaknuo, od 1. listopada preko 700 policijskih službenika bit će raspoređeno u policijske postaje. Glavni ravnatelj ističe da stalno rade na poboljšanju materijalnog položaja policijski službenika.

– Vraćeni su neki dodatci, poboljšan je i koeficijent policijskih službenika srednje stručne spreme. Brutto negdje 6.000 kuna bi prosječno bi mogla biti neka početna plaća.

Što se tiče mogućeg povećanja plaća od 2% od sljedeće godine, Milina kaže da sve ovisi o kolektivnom pregovaranju te pregovorima sa sindikatima te mogućnostima da se ispoštuju kolektivni ugovori.

Vezano uz opremu i tehniku, napominje da su imali znatna ulaganja, a da se ulagalo i u obnovu objekata diljem RH.

Dodaje da ih smetaju stvari poput probijanja mjera i curenja informacija u istragama, a što se događalo.

– Ove zadnje dvije situacije rezultirale su ipak podnošenjem kaznenih prijava i prikupljanjem dovoljno dokaza da postoji osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Što se tiče internih istraga u slučajevima Rimac i Janaf, napomenuo je da rade kao svako kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što su dužni raditi.

Naglasio je da su jedan i drugi slučaj rezultirali podnošenjem kaznene prijave od strane policije zbog sumnje da je više osoba počinilo različita kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Kada se dođe do rezultata, izvijestit će javnost.

– To ćemo učiniti kada bude potvrđena osnovana sumnja da je netko počinio neko kazneno djelo, zaključuje Milina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/HRT