(VIDEO) Novaković: ‘Plenkovićeva je izjava neprimjerena, Povjerenstvo će i dalje nastaviti raditi

Zagreb, 14.10.2019 - Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković održala je konferencju za medije u povodu učestalih izjava u medijima visokih državnih dužnosnika vezanih za rad Povjerenstva. Na fotografiji Nataša Novaković. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

“‘Radi zaštite rada i integriteta ovoga tijela želimo naglasiti da ćemo unatoč prozivkama i dalje nastaviti raditi kao i dosada, sukladno praksi koja je već potvrđena od upravnih sudova i Hrvatskog sabora prilikom izglasavanja naših godišnjih izvještaja”, rekla je na konferenciji predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković u ponedjeljak.

Ustvrdila je da će Povjerenstvo unatoč prozivkama državnih dužnosnika nastaviti raditi kao i do sada te da su se zbog stanja u Hrvatskoj i novog zakona o sprečavanju sukoba interesa obratili stranim institucijama.

“Svjedoci smo brojnih medijskih istupa najviših državnih dužnosnika, koji u svojim izjavama karakteriziraju rad Povjerenstva kao arbitra i kao politički instrumentaliziranog. Radi zaštite rada i integriteta ovoga tijela želimo naglasiti da ćemo unatoč prozivkama i dalje nastaviti raditi kao i dosada, sukladno praksi koja je već potvrđena od upravnih sudova i Hrvatskog sabora prilikom izglasavanja naših godišnjih izvještaja”, izjavila je Novaković novinarima.

Nedavnu izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je odluku Povjerenstva da je povrijedio načelo savjesnog i transparentnog postupanja nazvao apsurdnom, Novaković je ocijenila neprimjerenom, ali i dodala kako premijerove izjave ne doživljava osobno.

Zbog stanja u Hrvatskoj i najave novog zakona o sprečavanju sukoba interesa, Povjerenstvo se prije mjesec dana obratilo Skupini država protiv korupcije Vijeća Europe (GRECO), a kontaktiralo je i Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). Danas će se sastati i s predstavnikom Europske komisije, najavila je Novaković.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr