(VIDEO) Richembergh izvrijeđao generala Glasnovića i predložio mu psihijatrijsko vještačenje

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Izlaganje nezavisnog Željka Glasnovića koji je tvrdio da je “žrtva paljbene skupine u Saboru”, u četvrtak je već na početku saborskog zasjedanja užarilo atmosferu u sabornici do te mjere da je GLAS-ov Goran Beus Richembergh zatražio njegovo psihijatrijsko vještačenje jer “nije zdrave glave”, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozivao je na dignitet Sabora.

Glasnović se nakon stanke koju je zatražio požalio kako je “žrtva paljbene skupine u Saboru” koja ga tuži za govor mržnje.

“Tko su ti ljudi? To su mentalni Jugoslaveni koji ne mogu promijeniti svoj mentalni sklop, to je kulturološko, antropološko i psihološko pitanje, ne ekonomsko i političko. Taj se mentalni sklop transgenetski prenosi. Ne možemo izaći iz toga, ukopani smo u te rovove”, rekao je Glasnović.

Ti bivši ali i sadašnji mentalni Jugoslaveni, nastavio je, govore isprazne fraze, apstraktne govore.

“Tko su te glave? Tu sjede. Ne znam jel’ su Histrijani, Istrijani, jesu još pod talijanskom okupacijom tamo gore, bili su pripadnici tzv. ferijalnih saveza, dobili su šatorska krila, pjevali partizanske pjesme, SKOJ-evci, policijski odgoj je vaspitavanje, predavali su tamo: uloga bosanskog tovarnog konja u NOB-u”, kazao je Glasnović.

Nakon Glasnovićevog  izlaganja,  Beus Richembergh ga je izvrijeđao predloživši mu “psihijatrijsko vještačenje”.

“Mi već mjesecima, ako ne više od toga, trpimo maltretiranje i vrijeđanje zastupnika Glasnovića. To je nedopustivo. To što on sebi ovdje dopušta, dakle, ne samo da vrijeđa kolege, da paušalno iznosi ocjene i vrijednosne sudove o ljudima o kojima ne zna ništa, nego redovito vrijeđa ljude koji nisu u ovoj sabornici, proziva ih kao najveće kriminalce, moralne nule ili ljude koji su suspektne prošlosti, ali eto upravljaju Hrvatskom. To je nedopustivo.”

“Dobrovoljno se dajem na raspolaganje, ali tražim to i od gospodina Glasnovića, da se podvrgnemo psihijatrijskome vještačenju, jer mislim da taj čovjek nije zdrave glave”, rekao je  Beus Richembergh.

Pogledajte snimku na dnevnik.hr:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/sš