(VIDEO) Sinčić traži da Bunjac podnese ostavku zbog agresivnosti, Pernar prijeti izlaskom iz Živog zida

Zagreb, 29.04.2018. - Prvi kongres Živog zida, na kojem je predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić predstavio program i stručni kadar koji stoji iza programa stranke. Na fotografiji Branimir Bunjac, Ivan Vilibor Sinčić, Ivan Pernar. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

U Živom Zidu sukobi na vrhuncu – nakon što danima nisu htjeli reći tko će biti njihov zastupnik u Europskom parlamentu, danas konkretni potezi. Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić odlazi u EU parlament, suspendirao je Branimira Bunjca jer nije htio Lukaniću prepustiti mandat u Parlamentu. Nedugo nakon mediji su objavili snimku žestoke svađe na internom sastanku novoizabranog međunarodnog tajnika i zastupnika Bunjca, u kojoj je skoro došlo i tučnjave jer su se jedan drugome unosili u lice.

Snimku je komentirao Sinčić za dnevnik.hr:

“To je snimka sa sastanka koji se odigrao prije nekoliko dna. Ne znam tko je snimio. Bilo je ondje mnogo ljudi, mogao ju je bilo tko snimiti. Snimka nažalost pokazuje problem koji se pojavio, a to je da gospodin Branimir Bunjac ne želi dati ostavku da bi Tihomir Lukanić ušao u Europski parlament. Nakon izbora, zbog preferencijalnih glasova, ja sam sa zadnjeg mjesta došao na prvo, kolega Branimir na drugo. Da bi kolega Tihomir išao u parlament kako je bilo najavljeno morao je dati ostavku”, kazao je Sinčić, a potom poručio da Bunjac treba dati ostavku.

“Gospodin Bunjac mora dati ostavku kako bi kolega Lukanić išao u EP. On je ne želi dati, nego želi sam ići u Europski parlament i time krši predizborni dogovor. Nama je predizborni dogovor svetinja. Radimo na temelju riječi. To je dogovoreno kod svih kandidata na listi da ćemo slati po jednu godinu svakog čovjeka s liste u Bruxelles da se profilira, da imamo nove ljude. Gospodina Bunjca to nažalost to ne zanima. On želi sam uzeti mandat. Ja ga pozivam i ovim putem da da ostavku”, kazao je Sinčić i dodao kako ne želi ići u Europski parlament, ali će morati ukoliko Bunjac ne promijeni stav.

“Gospodin Bunjac namjerno radi to što radi. Ne želi ispoštovati predizborni dogovor. Postupa nečasno. Ne mogu vjerovati da se ovo događa”, zaključio je predsjednik Živog zida.

Pernar pozvao članstvo da izvrši pritisak na Sinčićevu suprugu

Na svojoj Facebook stranici oglasio se i Ivan Pernar koji je stao uz Bunjca i zaprijetio ukoliko ga se politički likvidira, a za što će, kaže, biti odgovorna potpredsjednica stranke i Sinčićeva supruga Vladimira Palfi Sinčić.

“Uvaženo članstvo Živog zida, sada je sve na vama. Vi morate izvršiti pritisak na Vladimiru Palfi da se Branimir Bunjac politički ne likvidira. Ukoliko se Bunjac politički likvidira, ja izlazim iz Živog zida i ostavljam ga rukama gđe Palfi i njenog muža i onda oni mogu raditi što hoće. To je onda njihova stranka u punom smislu te riječi i ja im neću biti smetnja niti ću im biti potreba.

Ako su odlučili da se bez nas može, da je potrebno ići u raskol, neka tako bude. Ja sam osobno protiv toga, htio sam komunicirati ljudski, ali na žalost, čini se da to nije moguće. Čini se da je utjecaj Vladimire Palfi u stranci takav. Ona se jednostavno nekad ponaša kao Plenković. Mogu što hoću, to je ta spika. Ja sad želim reći kolegici Vladimiri, pa ne možeš baš sve što hoćeš. Ne možeš kolegu Bunjca maknuti iz sabora. Ako to učiniš, ja ću osnovati svoju stranku”, kazao je Pernar.

“Evo, Vladimira, pokušao sam s tobom ljudski razgovarati, molio sam te za razgovor u četiri oka, nisam ga mogao dobiti.

Bio sam stranački poslušnik na neki način, ali nakon posljednjeg razvoja događaja odlučio sam da neću biti slijepi stranački poslušnik i da ću govoriti svoje mišljenje. Da ću postupati po svojoj savjesti. Moja prva želja je da Živi zid opstane. Moja druga želja je da bude jedinstven. To znači da ima mjesta i za Vladimiru i za Bunjca i za mene i za Vilija i za sve vas ostale. I da Živi zid bude pobjednička stranka. A kakva će biti, hoće li biti stranka bez Bunjca i mene u saboru, to će ovisiti samo o Vladimiri Palfi Sinčić”, poručio je Pernar.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr