Vigilare traži smjenu Stipe Alfiera zbog neprofesionalnog istupa na HTV-u

Građanska udruga Vigilare je reagirajući na istup urednika Stipe Alfiera u središnjem Dnevniku HTV-a u reportaži o stupanju na snagu “Zakona o istospolnim brakovima” u Engleskoj ocijenila ga neprofesionalnim navodeći kako je time iskazao nepoštivanje referendumski izražene volje građana i ustavnoga poretka Republike Hrvatske.

U reportaži o stupanju na snagu „Zakona o istospolnim brakovima” u Engleskoj, urednik Stipe Alfier poručio je: „Hrvatska je na samo dva sata leta od Engleske, ali kao društvo tisuću smo svjetlosnih godina daleko od njih u što smo se na nedavnom referendumu imali prilike uvjeriti.”

Tim je subjektivnim istupom dotični voditelj, ne držeći se pravila novinarske struke o objektivnom informiranju javnosti, uvrijedio većinu hrvatskih građana, ujedno i TV pretplatnika čiji novac omogućuje HRT-ovo postojanje i djelovanje. Također, time je iskazao nepoštivanje referendumski izražene volje građana i ustavnoga poretka Republike Hrvatske, navode iz udruge Vigilare.

Nakon brojnih javljanja i pritužbi javnosti, građanska udruga Vigilare pokrenula je javnu (re)akciju, ovaj put prema odgovornima na Hrvatskoj radioteleviziji u čijem je središnjem Dnevniku od 29. ožujka 2014., zlouporabljen prostor javne televizije.

Nakon sličnoga istupa urednika Zorana Šprajca, novinari HRT-a još su jednom pokazali neobjektivnost i neprofesionalnost, kršeći čak i Etički kodeks vlastite ustanove. Radi svega navedenoga, zahtijevamo trenutne sankcije – smjenu urednika Dnevnika Stipe Alfiera, naglašavaju iz udruge Vigilare.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr