Foto: fah

Prilikom obilježavanja 20. godina akcije Kupujmo hrvatsko predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović rekao je kako hrvatsko gospodarstvo već treću godinu zaredom ostvaruje rast BDP-a.

“Trebat će nam još dvije do tri godine da se Hrvatska vrati na pred recesijsku 2008. godinu. Ipak, svi pokazatelji govore da smo na dobrom putu. Zaustavili smo i izazove koji su nedavno bili pred nama, stabilizirali sustav i najveće tvrtke Agrokora sa zakonom Lex Agrokor i tu moramo odati priznanje Vladi. Sustav je stabiliziran posebice tvrtki iz prehrambene industrije”, rekao je Burilović.

Govoreći o akciji Kupujmo hrvatsko rekao je kako je ona tijekom ovih 20 godina bila i napadana i to posebno iz inozemstva. Istakao je i kako je i ona rezultat toga da 80 posto građana pri odlasku u kupnju vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda. Ista istraživanja su pokazala kako je njih čak 86 posto spremno izdvojiti i više novca za kvalitetan domaći proizvod.

U sklopu ovogodišnje akcije, koja se održala na trgu bana Josipa Šokčevića, svoje proizvode izložilo je 80-ak domaćih proizvođača.

Izvor: hina/mt