Vukušić o navodnom službenom putu SDP-ovog Klarina: ‘Evo prilike glavnom državnom odvjetniku Jeleniću da se više aktivira’

Foto: SNimka zaslona/Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

“Proteklih tjedana bili smo svjedoci raznih dužnosničkih marifetluka sa prijavom nekretnina te zlouporabom položaja i ovlasti, a radili su ih mahom HDZ-ovci, od razine ministara do načelnice općine. Međutim, izgleda da i SDP ima svojeg konja za tu trku, a to je moj dobri poznanik, načelnik općine Tisno, Ivan Klarin. Nadalje, moji revni doušnici iz Tisnog poslali su mi jutros i fotografiju drugog općinskog službenog vozila marke “Passat” koje, pored slovenskih, ima i austrijske vinjete. Vjerojatno je Klarin u Ljutomer koji put išao i preko Graza.”, napisao je dr. Herman Vukušić, ugledni psihijatar s Klinike za psihološku medicinu KBC Zagreb komentirajući sumnju da je Klarin koristio nedavno kupljeni službeni automobil kako bi u privatnom aranžmanu otišao na skijanje.

Njegovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

“KLARIN NA “SLUŽBENOM PUTU”🎭

Proteklih tjedana bili smo svjedoci raznih dužnosničkih marifetluka sa prijavom nekretnina te zlouporabom položaja i ovlasti, a radili su ih mahom HDZ-ovci, od razine ministara do načelnice općine.

Međutim, izgleda da i SDP ima svojeg konja za tu trku, a to je moj dobri poznanik, načelnik općine Tisno, Ivan Klarin.

Kako otkriva portal “Direktno” mladi je načelnik boravio novim službenim autom marke “Golf” u susjednoj nam Sloveniji baš u tzv. “skijaškom tjednu” od 02. do 07. siječnja.

Klarin pak veli da je bio “u posjetu prijateljskoj Općini Ljutomer u Sloveniji” te gost Franka Ozmeca (inače sponzora jedne murterske regate) u njegovoj privatnoj turističkoj kmetiji.

O tom “prijateljskom posjetu” na službenim stranicama općine Tisno na dan izlaska navedenoga teksta nije bilo nikakove obavijesti, što je vrlo neuobičajeno za Klarina koji se inače po društvenim mrežama javlja maltene i kada mijenja donji veš.

Inače, prema izvješću USKOKA, takovi “prijateljski posjeti” u aferi “Agram” koštali su Grad Zagreb oko 18 tisuća kuna na ime troškova korištenja službenih vozila za privatne svrhe, dok su se pojedine privatne osobe okoristile neovlaštenim korištenjem službenih vozila Grada Zagreba te neovlaštenom naplatom dnevnica.

Štoviše, predstojnik kabineta zagrebačkog gradonačelnika, Miro Laco, proveo je zbog jednog “prijateljskog putovanja” službenim gradskim vozilom neko vrijeme i u pritvoru.

S obzirom da su meni Jezera na otoku Murteru drugi dom, od jučer mi se javilo puno ljudi koji tvrde da Klarin nije išao “službeno” u Sloveniju sam, već u pratnji obitelji, što, u najmanju ruku, predstavlja sukob interesa.

Također, iznenađuje činjenica da vrli načelnik općine Tisno započinje svoj posjet Republici Sloveniji na – neradni dan!

Kao što se vidi iz priložene tabele, 02. siječnja 2020. godine u Sloveniji je praznik😶

Nadalje, moji revni doušnici iz Tisnog poslali su mi jutros i fotografiju drugog općinskog službenog vozila marke “Passat” koje, pored slovenskih, ima i austrijske vinjete😶

Vjerojatno je Klarin u Ljutomer koji put išao i preko Graza.

Na koncu, kada vidim sve ovo, veseli me činjenica da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u Saboru prije par dana rekao kako će se “oko nekih stvari ubuduće više angažirati”.

Evo mu prilike…..”, napisao je Vukušić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr