Željko Maršić: ‘Zašto Plenković ne reagira na opasnije izjave istočnih susjeda?’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Plenković i prijatelj Tajani uspješno bacili predizbornu kost Hrvatima.

Scenarij se odigrava ovako nekako: Jednom davno, prije dva dana u Hrvatskoj i Italiji, bila su dva prijatelja, Andrej i Antonio. Prijatelj Andrej Plenković žurno telefonira osobnom prijatelju Antoniu T.

Halo Antonio, velika je frka, i HDZ i prijatelji nam iz SDP-a, smo gadno popušili na izborima u Vrgorcu. Daj molim te otvori neku temu na kojoj ću ja ispasti veliki suverenist a tebe i tako ništa koštati neće, jer Marija Pejčinović Burić neće poduzimati ništa diplomatski relevantno, osim izjava za domaće idiote.

I tako Tajani prijatelju Andreju odradi posao.

I ustade cijela mainstream Hrvatska. Ali Jakovčić već zna da posezanje za teritorijem nije fašizam. Furio Radin u dobro poznatom stilu kmeči ali ne zveči…. Mainstream mediji umanjuju štetu pa objavljuju kako je Tajani krivo shvaćen… Marija Pejčinović Burić mumlja kako je to u prvom redu stvar europskog parlamenta…

Detalji koji razotkrivaju pozadinu.

Nikada, nitko iz središnjice i glavnih tijela HDZ-a, a kamoli iz Ministarstva vanjskih poslova nije reagirao na još opasnije izjave i pojave s istočnih strana hrvatske granice.

Tako i dan danas ignoriraju činjenicu da u Beogradu sasvim neometano stoluje i radi Vlada republike srpske krajine u progonstvu, koja se učestalo obraća međunarodnim tijelima s fašističko-nacističko- četničkim tvrdnjama kako su teritoriji koje su oni devedesetih okupirali u stvarnosti povijesno srpski. Uz pomoć srpskih vlasti, objavili su zbornik od 7000 stranica, “Republika srpska krajina-državna dokumenta

Nije bilo reakcije hrvatske vladajuće politike.

Patrijarh SPC Irinej i glasnogovornik SPC, vladika bački Irinej, svako malo glasno ustvrde kako su Slavonija, Banija, Lika, Kordun, Dalmacija, Bosna i Hercegovina, ustvari “svetog Save dedovina.”

Patrijarh SPC, Irinej izjavi: “Gde god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, Bilo u Bosni, bilo u Vojvodini, bilo u Crnoj Gori i u drugim mestima.”

Na otvorenu teritorijalnu pretenziju SPC na hrvatske prostore izostala je bilo kakova reakcija Plenkovića i prijatelja u vrhu HDZ-a, dok predsjednik kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru, Branko Bačić, izjavljuje kako je glupost blokirati Srbiju na europskom putu.

U isto vrijeme neradom i nemarom, prepuštaju Srbiji 10 000 hektara, katastarski jasno hrvatskog teritorija na lijevoj obali Dunava, srbijanskoj strani.

Bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kao i sadašnji Aleksandar Vučić, te sadašnja predsjednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, potpisuju recenzije niza monstruoznih knjižnih naslova četničkog vojvode Vojislava Šešelja poput: “Rimokatolički zločinački projekat veštačke hrvatske nacije“.

Na sve ove terorističke akte šutio je i šuti Plenković, šutjela je i šuti Marija Pejčinović Burić i MVEP, šutjela je i šuti središnjica HDZ-a.

Postoje još stotine primjera kad su Plenković, osobna mu suradnica Marija Pejčinović Burić ali nažalost i vrhovna tijela HDZ-a, na jasne teritorijalne pretenzije s istoka šutjeli i nisu poduzimali ništa. Nažalost tako je i danas. Sada nas pokušavaju uvjeriti kako štite suverene interese Hrvatske.

Ako je Plenković računao da smo zaboravili – uskoro će mu biti jasno da se prevario.

* Željko Maršić – Zenga, hrvatski dragovoljac.

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr