Dijanović: Za klimatske udarnike budućnost je u kanibalizmu! A kažu da nas kršćani vraćaju u srednji vijek?!

dijanović
Foto: Davor Dijanović

Čovjek može prema spolu biti muškarac, ali se kasnije u životu može dosjetiti da je, eto, prema rodu žena i proglasiti ženom. To je bit rodne ideologije. Ako je ovaj „bivši“ muškarac športaš sve više se šire mogućnosti da se „bivši“ muškarci natječu u ženskim kategorijama. Imamo čak i primjere „bivših“ muškaraca u MMA športovima. Štoviše, postoje slučajevi u kojima se „bivši“ muškarci dobili nagradu za ženu godine. Nakon toliko godina feminističke borbe došli smo do toga su bivši muškarci bolje žene od samih žena, piše Davor Dijanović u svojoj kolumni na HKV-u.

Borba protiv klimatskih promjena doseže meteorske visine. Još prošle godine ni plin nije bio dobar, a sada Njemačka reaktivira stare elektrane na ugljen. Ipak, zeleni radikali, čije ideje sve više ulaze u mainstream, nadaju se da je ovo tek privremeno. Ne samo da treba zabraniti ugljen, plin i nuklearnu energiju, nego treba pod kontrolu staviti i rađanje.

”demografski izumirućem Zapadu ekološki zeloti promiču ‘rodno odgovorno roditeljstvo”

Na i inače demografski izumirućem Zapadu ekološki zeloti promiču „rodno odgovorno roditeljstvo“. To danas znači jedno dijete, a već sutra će značiti da uopće ne treba imati djecu. Svako je novo dijete za zelene radikale nova tona ugljičnog dioksida. „Treba se prestati rađati kako bi se spasio planet“, viču ultra-feministice koje nam nisu dale odgovor tko će živjeti na Zemlji ako nestane „nametnika ljudi“. Ni čovjek više nije dobar, sada treba sve podrediti prirodi i okolišu.

Kanibalizam kao rješenje?

Osim toga, postavlja se i pitanje prehrane. Meso, jaja i žitarice sve više postaju suspektni. Njihova proizvodnja uključuje pretjeranu emisiju različitih štetnih supstanci. Zato proizvodnju mesa i žitarica treba smanjiti, što je plan u koji su već uključene Kanada i Nizozemska. To što će doći do velikih šteta po poljoprivrednike i farmere to zelene globaliste slabo interesira.

> Dijanović: Granice ‘srpskoga sveta’ i nova agresija na hrvatski jezik

> Dijanović: Može li HDZ Hrvatsku izručiti Tomaševiću i Grbinu, baš kao 2011. Kukuriku koaliciji?

Nije problem ni prehrana. Oni bi najradije potpuno zabranili meso i žitarice. Ako se pitate što ćemo jesti: postoji već čitav niz „studija“ o tome kako treba jesti GMO insekte i bude. Ovo su mokri snovi globalističke ekipe koja se mota od Svjetskog ekonomskog foruma do Hollywooda. A već dvoje švedskih „znanstvenika“ kao moguće rješenje nude ni manje ni više nego kanibalizam. Napredak ide i dalje pa je jedan švedski startup napravio veganski burger s okusom ljudskog mesa. Za klimatske udarnike budućnost je u kanibalizmu! A kažu da nas kršćani vraćaju u srednji vijek?!

“Europske vrijednosti”

Najprije se godinama mirno promatralo kako Njemačka i Rusija stvaraju energetski monopol u Europi. E sada kada je zbog sankcija Rusiji smanjen uvoz energenata – sada nas žele uvjeriti kako je spas u tome da se grijemo na 17 stupnjeva, hladimo na 25, a od nedavno nam žele odrediti i koliko ćemo se minuta tuširati.

Tako se u Engleskoj predlaže smanjenje tuširanja za barem jednu minutu. Je li sljedeći potez taj da će se ustrojiti kakva žandarmerija koja će sa štopericom stajati ispred kada i tuš kabina? Jesu li hladni radijatori dične „europske vrijednosti“?

Kada se izgube vrijednosti i moralni orijentiri dekadencija nema svoje granice. Sulude ideje tada postaju „novo-normalno“ i dio mainstreama. Propast Rimskoga Carstva i danas se može studirati kao primjer propadanja dekadentne civilizacije. Na žalost, sve pojave i fenomeni današnjeg vremena sve više poprimaju oblik patologije pa se vrijedi zapitati živimo li u vremenu potpunog potopa zdravog razuma…

* Davor Dijanović hrvatski je novinar, kolumnist, povijesni istraživač, geopolitički analitičar i publicist. Četrnaest godina iskustva u online i tiskanom novinarstvu te digitalnim platformama. U rodnom Bjelovaru završio je opću gimnaziju, a na Libertas međunarodnom sveučilištu u Zagrebu magistrirao međunarodne odnose i diplomaciju. Završio je Londonsku školu za odnose s javnošću, smjer Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom, a na Učilištu Petar Zrinski edukaciju za specijalista digitalnog marketinga. Od 2008. do danas objavio oko 1500 novinskih i publicističkih priloga o temama iz područja politike, geopolitike, povijesti i kulture te nekoliko preglednih odnosno stručnih radova. Posebna područja njegova interesa su: suvremena povijest, geopolitika, odnosi velikih sila i međunarodna sigurnost. Autor je knjige “Hrvatska u žrvnju Jugosfere” (2015.) i voditelj podcasta Geopolitički objektiv. U sezoni 2021. – 2022. vodio emisiju „Argumenti“ na Hrvatskom katoličkom radiju. Oženjen, otac četvero djece.

* Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/HKV

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.