1. travnja 1939. Franco pobijedio u građanskom ratu – skrivena uloga masonerije u pokušaju uspostave ljevičarske diktature u Španjolskoj

Foto: snimka zaslona

Osim snažnih i utjecajnih komunističkih snaga u republikanskoj vojsci, u ovaj sukob je bila vrlo upletena i svjetska masonerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ciljeva masonerije bio je rušenje nacionalnih država, smanjenje ili čak uništenje Katoličke crkve (slučaj i svjedočanstvo svetog Kolbea), ali i uvođenje međunarodnog poretka internacionalističkog i kozmopolitskog tipa.

Masoni nisu odobravali nijednu vlast osim one koju su oni postavili. Duh masona se posebno širio protiv kršćanstva, napose protiv Katoličke crkve, ali isto tako i protiv političkih institucija države. Jedan od ciljeva masona je predstaviti Katoličku crkvu u lošem svjetlu kako bi oni imali veći utjecaj na narod. Drugi je cilj bio zamijeniti političke lidere i postaviti svoje lidere masone. Osnova masona je bila prirodna religija, deizam. U filozofiji su slijedili racionalizam.
U politici je bilo unutarnjih razlika: neki su masoni bili vezani uz visoko društvo i po tome su bili konzervativniji, a drugi su bili za prvotno društvo, to jest za društvo osnovnih sloboda i dobrote u kojem su živjeli ljudi prije nego što se pojavile ambicije i egoizam. Oni su htjeli osnovati prinčeve i svećenike, dakle one, koji nisu držali do socijalnih razlika, koji nisu imali ljubav prema domovini  i sklonost prema  privilegijima. Masoni su dakle zastupali kozmopolitizam i internacionalizam. Iz njihovog okrilja je nastao i internacionalistički komunizam. I danas je utjecaj masona na globalne ekonomske i političke procese vrlo velik, a poznato je da se radi o tajnoj međunarodnoj i umreženoj, strogo hijerarhijskoj organizaciji koja krije svoje prave namjere.
Što se događalo u Španjolskoj i njenom građanskom ratu?
Na današnji dan 1939. Francisco Franco proglasio je pobjedu i završetak rata u Španjolskoj.
Rekao je, ne bez razloga  – Crvena Armija je pobijeđena!
Taj rat, iako ga s pravom mnogi zovu i građanski, imao je prije svega ideološku pozadinu sukoba između snaga španjolskih nacionalista protiv republikanskih i komunističkih snaga koje su imale znatnu pomoć SSSR-a i radikalnih komunističkih dragovoljaca iz čak 50 država Europe i svijeta (samo iz Hrvatske 700-800 boraca ekstremnih komunista, od kojih mnogi su zbog terorizma bili u zatvorima, a među njima i Tito).
Osim snažnih i utjecajnih komunističkih snaga u republikanskoj vojsci, u ovaj sukob je prema svjedočanstvu samog Franca u knjizi „Masonerija“ (prevedena na hrvatski jezik),  bila u vrlo upletena i svjetska masonerija.
Stoga, ovaj poraz svjetski komunisti i masonerija nisu nikada mogli oprostiti generalu Francu. Zato nisu prestali u najgorem svijetlu prikazivati španjolski rat, izostavljajući cjeloviti prikaz o uzrocima i posljedicama, tvrdi Nikola Roščić u svojoj knjizi „Revolucije razaraju Krista“.
Franco je na radiju objavio kraj rata i konačnu pobjedu nacionalista. Izdao je i dokument datiran s 1. travnja u kojem je pisalo:

“En el dia de hoy, cautivo y desarmado el Ejército Rojo, han alcanzado las tropas nacionales sus ultimos objetivos militares. La guerra ha terminado.”, što znači: „Na današnji dan Crvena armija zarobljena i razoružana, nacionalne čete postigle su krajnje vojne ciljeve. Rat je završio”.

Zanimljivo je da su Sjedinjene Američke Države odmah priznale Francovu vladu tog istog dana, nakon čega je SSSR (koji je otvoreno ljudstvom, oružjem i jakom obavještajnom djelatnošću podržavao komunističke protivnike Franca) ostao jedina velika država u svijetu koja nije priznala Španjolsku. Rat je u Španjolskoj ukupno trajao 2 godine, 8 mjeseci, 2 tjedna i jedan dan. Procjenjuje se da je poginulo između više stotina tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni teror u Španjolskoj – zašto se ne piše o užasnim zločinima ljevičara?

Usprkos tome što nosi neslavnu titulu autokrata ili čak diktatora, Francisco Franco spasio je Španjolsku od komunističke strahovlade i ‘crvenog terora’ koji je počeo davno prije pojave generala Franca, tvrdi Nikola Roščić.

Zločini komunista u Španjolskoj bili su, do tada u Europi neviđenih razmjera. Svjetska historiografija ih relativno olako prešućuje i o njima ne piše s obzirom da se radi o masovnim ubojstvima do tada, zaista, neviđenih razmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Termin koji označava zločine komunista u Španjolskoj je poznat kao „Terror Rojo“ (Crveni teror). Taj teror uključuje ubijanje desetina tisuća nevinih civila koji nisu htjeli podržati „crveni teror“, u bilo kojem obliku i ideološkim inačicama socijalizma koje su bile dio tog strašnog rata (komunizam, anarhizam, socijalizam, republikanski socijalizam itd.).

U Španjolskoj je tijekom osam godina (1931.-1939.) ubijeno  čak 13 biskupa, 4.181 svećenika i bogoslova, 2.365 redovnika, 283 časne sestre, što je najveći broj ubijenih svećenika u Europi uopće – čak više od Titovog ili Hitlerovog režima

Taj poraz svjetski komunisti i masonerija nisu nikada mogli oprostiti generalu Francu, tvrdi Nikola Roščić. Zato nisu prestali u najgorem svijetlu prikazivati španjolski rat, izostavljajući cjeloviti prikaz o uzrocima i posljedicama. Tako su uvijek prešućivali ideološku, revolucionarnu i izrazito protuvjersku osnovu oružanih sukoba u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Roščić u svojoj knjizi „Revolucije razaraju Krista“ u poglavlju „Španjolski građanski rat” (1936.-1939.) navodi da to nije bio sukob pokrajina Kastilje, Katalonije i Baskije za odcjepljenje i autonomiju, nego je to bio prevratnički pothvat nadahnut Francuskom i prvenstveno Oktobarskom revolucijom, nametnut izvana, dugoročno pripreman i ideološki usmjeren.

Masoni i njihova prevratnička uloga u svijetu

Ujedno, on navodi da radikalni liberali i antiklerikalci imaju iza sebe slobodne zidare iz lože Velikog Orijenta. Ključ za razumijevanje svih tragičnih događaja u Španjolskoj tijekom više od stotinu godina je nerazdvojivo vezan uz anticrkveno djelovanje masonerije.

Treba reći istinu da su španjolski građanski rat nametnuli britanski i francuski masoni koji su, poput Oktobarske revolucije u Rusiji, htjeli srušiti sve katoličke monarhije na zapadu Europe (što su i učinili), a na vlast su vrlo brzo došle internacionalističke komunističke, fašističke ili nacističke diktature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masonerija, koja se postupno uvukla u sve pore društva zapadne Europe, uspjela je javnim kampanjama, proizvodnjom i falsificiranjem dokaza izokrenuti mnoge stvari.

Nedavno, prilikom masonske afere u Hrvatskoj koja je na površinu iznijela tek mali prljavi veš ove tajne organizacije koja prožima čak i DORH i druge dijelove hrvatskog društva, sociolog Slaven Letica je na HRT-u javno pročitao masonsku zakletvu koja puno govori. Ponovit ćemo je radi čitateljstva: “Obećavam i zaklinjem se da neću nikada odati tajne slobodnog zidarstva, da neću nikoga upoznati s onim što će mi biti otkriveno pod kaznom da mi se prereže grlo, iščupa srce i jezik, pokida utroba, i da se moje tijelo raskomada, zatim zapali i pretvori u pepeo koji neka se rasprši u vjetar zbog obeščašćenja uspomene i na moju vječnu sramotu”, zakletva je koju je Letica pročitao.

“U svijetu u kojemu je sve kako vidimo u opadanju, gospodarstvo je loše, nasilje svakodnevno, gdje su ekstremističke ideologije jake i imaju svoje sljedbenike, mi masoni imamo drukčiji pogled na svijet. Masonski put je put buđenja, oslanjamo se na zajedničke vrijednosti kako bismo pokušali izgraditi bolje čovječanstvo i stvoriti jedno bolje sutra. Ono što nas povezuje je ta želja da se krene naprijed, svijest da ovakav svijet i društvo kao takvi nisu zadovoljavajući za nas, previše pitanja ostaje bez odgovora i nedostaju alati kojima bi pokušali pronaći barem mali dio odgovora na sve izazove današnjice.” (Francois Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS, Novi list)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.