13. srpnja 1953. Oliver Mandić – zvijezda YU rock scene i pripadnik zločinačkih Arkanovih tigrova danas izdaje albume u Hrvatskoj!

Foto: Snimka zaslona

Zvijezda YU rock scene 80-ih Oliver Mandić bio je pripadnik zločinačke i koljačke postrojbe ‘Arkanovih tigrova’ tijekom rata u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas se pripadniku zločinačkih arkanovaca Oliveru Mandiću bez problema izdaju ploče u Hrvatskoj, a branitelju Marku Perkoviću Thompson ometaju ili čak zabranjuju nastupe u Hrvatskoj, te ga i policija na obavijesne razgovore poslije koncerta kao u Slunju 2018. godine.

 

Oliver Mandić bio je prava YU rock zvijezda 80-ih godina u Jugoslaviji, jedan od najpopularnijih pjevača ‘novog vala’. Proslavio se albumima “Probaj me” (PGP RTB, 1981.), “Zbog tebe bih tucao kamen” (Jugoton, 1982.) i “Dođe mi da vrisnem tvoje ime” (Jugoton, 1985.) Tijekom agresije na Hrvatsku pridružio se zločincima Željka Ražnjatovića Arkana, poznatim kao ‘Arkanovi tigrovi’ koja je počinila brojne zločine nad Hrvatima u istočnoj Slavoniji na području Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki broj pjevača i umjetnika u Srbiji otvoreno se pridružio četništvu i podržavao ideju Velike Srbije kao poznati pjevač „Riblje Čorbe“ Bora Đorđević, Nada Topčagić, Ceca Ražnatović i mnogi drugi, a neki su održavali koncerte srpskim okupacijskim postrojbama na okupiranim teritorijima kao Momčilo Bajagić ili Lepa Brena koja je paradirala srpskoj uniformi u etnički očišćenom Brčkom od muslimana i Hrvata. Ili Miroslav Ilić koji je pjevao prave četničke pjesme.

Podsjetimo se apsurda: u Hrvatskoj i danas pojedini mediji napadaju branitelja i junaka Marka Perkovića Thompsona, pojedini gradovi mu čak brane koncerte, dok se Oliveru Mandiću izdaju ploče, te nitko više ne govori o njemu kao o širitelju mržnje, neofašizma ili četništva, kao niti o jednom od gore spomenutih pjevača.

To sve mediji govore o onome koji je branio Hrvatsku od četnika – o Marku Perkoviću Thompsonu i to je istina o Hrvatskoj u 2019. godini!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Arkanovi tigrovi – pojam četništva i zločina

Kada je počeo rat u bivšoj Jugoslaviji, točnije velikosprska agresija, Oliver Mandić odlučio se “odužiti” Hrvatskoj, i to s kamatama. Pridružio se zloglasnoj Srpskoj dobrovljačkoj gardi, poznatijoj pod nazivom Arkanovi tigrovi, ili Arkanovci. Bila je to posebna postrojba, zadužena za najprljavije ratne zločine protiv nesrpskih civila, piše glas-slavonije.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njom je na terenu zapovijedao predratni kriminalac europske reputacije Željko Ražnatović zvani Arkan, a bila je dio veće vojno-policijske postrojbe koja se popularno nazivala Crvene beretke, ili, konspirativno, samo Jedinica. Ta zločinačka vojna družina imala je više svojih samostalnih postrojbi, poput Frenkijevaca, Knindža, Škorpiona i Vukova. O ulozi Srpske pravoslavne crkve u agresiji na Hrvatsku dovoljno govori i podatak da je Srpska doborovljačka garda osnovana u manastiru Pokajnica 11. listopada 1990., o čemu pišu beogradske Večernje novosti, a sam Arkan je tadašnjeg patrijarha Pavla nazvao svojim “vrhovnim komandantom”.

Tijekom srpske opsade Vukovara, Arkanovi tigrovi djeluju formalno kao postrojba u sastavu Novosadskog korpusa JNA. Prema nekim izvorima, na području Dalja, Erduta i Aljmaša Arkanovi su tigrovi sudjelovali u pokolju stotinjak civila. Oni nevine ljude muče i siluju te sustavno pljačkaju.

Uz Arkana, njezini poznatiji zapovjednici bili su Franko Simatović, Dragan Vasiljković zvani Kapetan Dragan, Milorad Ulemek poznat kao Legija i Radovan Stojičić zvani Badža.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliver Mandić poziva Srbe na borbu protiv Hrvata i obranu Krajine!

Prema vlastitom priznanju Olivera Mandića, on je tijekom rata za Arkana obavljao posao glasnogovornika i zapovjednika logistike. Međutim, na donjim snimcima vidi se Oliver Mandić s puškom na leđima kao član Arkanove zločinačke postrojbe kako prijeti svima koji se ne žele boriti za Veliku Srbiju!

Iako se u medijima volio predstavljati kao onaj tko je arkanovcima nabavljao samo cigarete, čini se da je, kao pozadinac, radio i sve druge tehničke poslove za tu zloglasnu četničku postrojbu.

Danas Oliver Mandić gleda nešto pristojnije prema Hrvatskoj i Hrvatima, na koncu diskografske kuće ovdje u Hrvatskoj ponovno mu objavljuju albume što možete vidjeti OVDJE.

Kaže kako obožava Mišu Kovača i čak je nudio svom imenjaku Oliveru Dragojeviću glamurozni koncert dvojice Olivera na stadionu ‘Crvene Zvezde’ u Beogradu, a tvrdio je da mu ne smeta čak ni Thompson.

 

Srbijanac iz Užica Oliver Mandić s puškom na leđima iz okupirane Hrvatske poziva na rat!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.