21. veljače 1848 – objavljen zloglasni Komunistički manifest

21. veljače 1848. – objavljen zloglasni Komunistički manifest

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u preambuli Manifest naglašava (nasilni) sukob s tada vladajućim silama i navodi da su “sve sile stare Europe ušle u sveti savez da bi egzorcirale duh komunizma: papa i ruski car, Metternich i Guizot, francuski radikali i njemačke policijske uhode”.

„Komunisti preziru tajenje svojih pogleda i ciljeva. Oni otvoreno kažu da njihov cilj može biti postignut samo snažnim uništenjem svih postojećih društvenih stanja. Neka vladajuća klasa strepi pred komunističkom revolucijom. Proleteri nemaju što izgubiti osim okova. Mogu osvojiti svijet.“ „Proleteri svih zemalja, ujedinite se!“

Na današnji dan objavljen je u Londonu revolucionarne 1848. jedan od najzloglasnijih tekstova u povijesti, Komunistički manifest, pod zajedničkim autorstvom Karla Marxa i Friedricha Engelsa. Zanimljivo je da je izvorno objavljen na njemačkom jeziku, unatoč londonskoj lokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već letimično čitanje gore navedenog citata Karla Marxa pokazuje nasilni karakter teoretskih postavki komunizma koji kada se primijeni u praksi dovodi do masovnog ubijanja nevinih ljudi. Zaluđeni komunističkim idejama ljudi 20. stoljeća su počinili zločine nepoznate u povijesti svijeta, posebno stoga što su se strašni nacistički zločini većinom događali za vrijeme rata. Većina komunističkih zločina napravljena je u vrijeme mira pod strašnim terorom i to na svim kontinentima svijeta. Komunistički zločini traju u kontinuitetu već 100 godina do današnjeg dana u državama poput Sjeverne Koreje.
Komunizam je odgovoran za smrt gotovo 100 milijuna ljudi, a gdje god se pojavio donosio je smrt, siromaštvo, progon religija i masovno kršenje ljudskih prava. Komunističke države su vrlo često bili pravi konc-logori kao Jugoslavija od 1945-1960.

Program opisan u Manifestu je izražen kao socijalizam ili komunizam. Ova politika uključuje, između ostalog, ukidanje zemljišne svojine i pravo nasljedstva, napredne pridošle poreze, i nacionalizaciju proizvodnih dobara i prometa.
Vrlo zanimljivo, Manifest također spominje politiku ukidanja tradicionalne obitelji i uvođenje zajednice žena! Sve to treba se ostvariti na nasilan način krvavim revolucijama, obično ubijajući vlastiti narod. To je praksa SVIH komunističkih revolucija diljem svijeta

Svi najveći zločini u povijesti svijeta napravljeni u moderno doba su imali ishodište u darvinizmu – nacizam i marksizmu-komunizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.